Setelah hampir sebulan bercuti, hari ini bermulanya sesi persekolahan buat tahun 2023. Bila naik sekolah ni, pelbagai ragam dapat kita lihat bukan hanya dari kerenah anak-anak sahaja, malah gelagat guru dan ibu bapa juga menjadi tumpuan!

Misalnya seperti pasangan selebriti, Yana Samsudin dan Fadzil Zahari, di mana mereka juga tidak lepas peluang memuat naik gambar anak sulung mereka, Aisy Mateen ke sekolah pada hari ini.

Malah, yang menjadi perhatian pada perkongsian Fadzil di laman Facebook itu bukan sekadar gambar, malah telatah mereka sekeluarga yang dicoretkan di ruangan kapsyen telah menarik perhatian pengikutnya di laman tersebut.

Lumrah seorang ibu, pastinya akan lebih banyak menitip pesan berbanding seorang ayah. Dalam kapsyen tersebut, Fadzil telah menulis segala nasihat Yana yang disenaraikan dalam 11 pesanan kepada anak sulung mereka itu sebelum ke sekolah. Yang menjadi perhatian apabila muncul sahaja pesanan darinya, hanya 1 sahaja yang terkeluar dari bibir pelakon tersebut iaitu “Dengaq, ingat apa mommy pesan tu. Assalamualaikum.”

IKLAN

Meninjau di ruangan komen, rata-rata pengikutnya terutamanya golongan wanita bersetuju bahawa tidak dinafikan seorang ibu sememangnya mempunyai banyak pesanan yang perlu disampaikan untuk anak. Malah, ada juga yang mengatakan Fadzil buat kerja mudah hanya merumuskan sahaja apa yang disampaikan oleh isterinya itu.

IKLAN

Panjang Lebar Ayat Yana Untuk Anak Sebelum Sekolah, ‘Turn’ Daddy -“Dengaq, Ingat Apa Mommy Pesan Tu” Panjang Lebar Ayat Yana Untuk Anak Sebelum Sekolah, ‘Turn’ Daddy -“Dengaq, Ingat Apa Mommy Pesan Tu”

Sumber : Facebook Fadzil Zahari

IKLAN