Mungkin ada antara kita masih tidak tahu apa kegunaan Papar Bake yang ada dijual dipasaran.

Berkongsi pengalaman yang sama, wanita ini pada awalnya juga tidak biasa memasak menggunakan  paper bake.

Namun bila dapat tahu kegunaannya, dengan teruja turut berkongsi info agar orang lain juga tahu menggunakan papar bake ini.

Ikuti perkongsiannya.

Baru tahu banyak sangat kegunaan paper bake brand GLAD

Saya nak share satu benda best bila ada dalam ruang dapur kita mungkin ramai yang dah tahu tapi nak share jugak (terlebih exited baru tahu)

Selama ni asyik main beli je paper bake tak menyempat nak survey mana yang jimat dan banyak kegunaan pun..

Lepas ni dah boleh beli paper bake brand GLAD yg ade tulis COOK&BAKE non stick paper memang sangat banyak kegunaannya..

IKLAN

Bukan setakat bakar membakar. Tapi nak grill,nak merebus,nak kukus ke nak GORENG pun boleh..‼️ Tanpa ada rasa risau melekat dekat pan/kuali..

Dah tak payah risau lepasni kalau takde kuali/pan mahal yg non stick sbb dgn paper bake ni takkan ade yg melekat pun..yeehaaaa!!

IKLAN

Lepasni boleh la masak sambil joget bukan gosok kuali sambil nak lempar kuali sebab melekat ye…

P/s: Saya da try kukus ikan,bakar kuih,goreng telur,bakar ikan letak sambal(macam balut daun pisang tu…) Setakat ini Alhamdulillah tiada yg melekat atau cubaan melepar kuali.

Ohh ye harga dia time saya beli dalam rm14.90 tak silap.(tesco)

Sumber : Malissa Lissa via MAHN