Bila menjelang malam, mula la dalam kepala ni dok mikir nak makan apa la. Nak makan benda berat, tak lalu. Konon nak on diet lah punya pasal!

Nak sesuatu yang ringan tapi sedap? Jom cuba buat sendiri mushroom soup with garlic bread resipi dari Nurul Balqis ala-ala yang selalu kita beli kat Pizza Hut tu! Kalau nak buat, disarankan buat banyak! Takut nanti tak cukup pula kena paw dek orang lain. Jom cuba!

Garlic bread and mushroom soup tersangat sedapppp macam kat pizza hut. Rangup krup krap krup krap and bila celup je mushroom soup terus cair dalam mulut. Nyummy yumm yummm 😋.

Cara Qis ni, senang and simple je tak payah guna banyak bahan. So korang pon senang nak buat kat rumah sambil usap-usap rambut suami. Gitohhhhh
Kalau ada apa-apa tak faham, boleh inbox Qis k 😘

Bahan-bahan :-

– Sup cendawan campbell
– Susu krimer sejat
– Bawang putih
– Butter/marjerin
– Parsley leave yang kering
– Roti baguette perancis

Bahan untuk sapu dekat roti :-

– Butter
– Bawang putih (hiris halus sehalusnya)
– Parsley leave

Cara-cara untuk buat garlic bread :

1. Gaul rata sampai jadi macam dalam gambar tu. Yang lebih boleh simpan dalam peti. So next time, tak payah buat dah.

IKLAN

2. Potong roti perancis tadi menyerong macam dalam gambar.

3. Kemudian sapu campuran bawang putih, butter, dan parsley leave tadi one side sahaja.

4. Goreng tanpa minyak sampai garing dan pastikan jangan hangus ye sayang-sayang.

IKLAN

Cara-cara buat mushroom soup :-

Bahan untuk soup tersangatlah senang. Hanya guna soup campbell yang cendawan, susu cair & parsley leave sahaja. Boleh tengok video.

Ada orang letak jugak isi ayam dan kiub pati. Lagi sedappp. Tapi Qis buat sehabis simple je. Hehe.

Nak jadi sebahagian dari komuniti kami? Jom sertai di keluargagaderclub