
Roti adalah hidangan yang sering menjadi kegemaran sekeluarga. Malah sering menjadi pilihan untuk sarapan pagi. Namun kadang kala, lebihan roti boleh dijadikan hidang istimewa lain termasuk puding roti
Dalam pada itu, sebuah perkongsian yang memaparkan roti sebagai bahan asas untuk membuat karipap celup tepung. Kreatif sungguh wanita ini.
Ikuti perkongsian Puan Masni Bahari ni. Memang sedap makan panas-panas. Boleh cuba resipi ni.

Bahan-bahan
Roti, Sardin
Bahan bancuhan tepung
Tepung beras
Tepung jagung
Soda
Baking
Garam
*Bancuh dengan air
Cara penyediaan
Inti sardin: Sardin tumis dengan cili untuk rasa pedas.

Bancuhan tepung: Jangan pekat atau cair sangat. Seeloknya buat bancuhan tepung dulu sebelum bahan-bahan lain.

Klim karipap: Roti tu letak inti sardin kemudian klim dengan klim karipap. Tak perlu risau. Jika goreng tak keluar isinya.

Klim grafu: Bagi yang tak ada klim karipap boleh gantikan dengan klim grafu

Celup bancuhan tepung: Lepas boleh celup tepung dan goreng.


Siap! Selamat mencuba
Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di




3. nii dah siap disagat dengan sempurna…
4. Masukkan dalam bekas untuk sekali goreng,isi tepung ,tutup bekas,goncang kasi rata itu tepung pada peria tau,pastu terhasil macam ni.
5. Gorengkan dalam minyak yang panas..macam goreng pisang tuuu…lupe nak snap gmbar mula2,ni dah last2.
6. Ni lah tepung2 nya…beli 2 jenis,campurkn..yang pedas tu,pedas bebenau..tp,cikta tambahkn tepung beras sikit..sebab nak kurangkan rasa masin
7. Kerepek Peria dah siap…





Sedar tak sedar, bulan depan dah masuk bulan Ogos tau, bulan Kemerdekaan Malaysia!