Sejak tersebar anggaran pendapatan bagi instafamous lebih kurang RM 20 000 sebulan, ramai yang ingin berjinak-jinak menjadi content creator bagi diri sendiri. Tak kurang juga, ramai yang inginkan video yang cantik untuk mengabadikan kenangan keluarga dan juga bersama rakan-rakan.

Tapi, content sahaja tak cukup tau kalau video yang dipaparkan kurang memuaskan. Sebab ini adalah tarikan utama orang melihat video kita seterusnya menjadi pengikut kita.

Video TikTok yang disunting dengan baik dan menarik berupaya masuk ke halaman FYP (for you page) dan mengumpulkan lebih banyak ‘like’ yang seterusnya akan membantu meningkatkan populariti pemilik akaun.

Terdapat banyak aplikasi suntingan video TikTok yang boleh didapati dengan mudah, sekaligus membuatkan ramai pelayar sukar membuat pilihan.

Buat pelayar TikTok, usah risau! Kali ini, mStar senaraikan lima aplikasi suntingan video terbaik yang menyediakan ciri penyuntingan berkualiti untuk membuatkan video anda lebih menarik.

1) Movavi
Pengguna media sosial sentiasa mencari sesuatu yang luar biasa dan bermakna. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mempunyai aplikasi penyuntingan dengan set fungsi yang cukup luas, termasuk kesan (effect), sticker dan skrin hijau TikTok.

Sangat mudah untuk anda menonjolkan kreativiti. Movavi adalah salah satu aplikasi penyunting video yang patut anda cuba dan ia percuma!

IKLAN

Mesti Baca :

2) Viamaker
Viamaker membolehkan pengguna mengedit, memotong (trim), membalikkan dan menukar kelajuan video. Anda boleh menambah kesan berbeza pada klip TikTok dan mempamerkan sisi kreatif anda.
Aplikasi ini juga mempunyai arkib bunyi built-in.

3) InShot
Merupakan tool suntingan video TikTok yang berpengaruh dengan ciri premium seperti memangkas, memotong atau memadam video, latar belakang kabur, kesan, muzik dan filter.

Selain TikTok, ia digunakan untuk membuat video bagi semua platform media sosial, terutamanya Instagram.

IKLAN

Anda boleh menggunakan audio yang berbeza dalam video tetapi ingat, arkib audio InShot tidak mempunyai lagu tanpa royalti.

Artikel Berkaitan

4) Zoomerang
Ini merupakan penyunting video TikTok ringkas yang sesuai untuk golongan beginner. Ia menyediakan tutorial yang menerangkan langkah demi langkah.

IKLAN

Ini bermakna anda boleh menonton video TikTok yang popular dan belajar cara membuat video tersebut untuk diri sendiri.

5) BeeCut
Merupakan aplikasi suntingan video TikTok percuma yang lengkap atau all-in-one khususnya untuk beginner.

Anda boleh mempertingkatkan video TikTok anda dengan filter, trim, memotong, berputar, mengalih (rotate), kesan gambar dalam gambar dan banyak lagi.

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Patutlah Semua Video TikToker Cantik-Cantik, Pakai Aplikasi Ini Sahaja

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI