Umumnya masalah pendengaran dikalangan warga emas adalah satu perkara biasa dan untuk mengatasi masalah tersebut lazimnya kita lihat seseorang itu akan menggunakan alat bantuan pendengaran yang dilekapkan pada bahagian telinga.

Namun lain pula yang digunakan oleh wargaemas ini yang juga merupakan pasangan adik beradik bagi memudahkan berbual antara satu sama lain di dalam majlis perkahwinan yang dihadiri mereka.

Perkongsian oleh @laysyah di aplikasi TikTok  telah menarik perhatian umum setelah dia memuatnaik video berkenaan dua nenek ini sedang berbual di dalam majlis perkahwinan yang dihadiri dengan menggunakan Stethoscope.

Difahamkan kedua-dua pasangan adik beradik ini mempunyai masalah pendengaran dan sedikit pun tidak menghalang mereka untuk berbual mesra bertanya khabar di pertemuan tersebut dengan menggunakan stethoscope.

Video ini sekali gus telah tular sehingga meraih lebih 1 juta tontonan.

@laysyah.2pertemuan adik kakak masaalah pendengaran Stethoscope 🩺 sangat membantu..♬ Selamat Pengantin Baru – Anita Sarawak

Seronok, Kelakar & Sayu

Meninjau diruangan komen, rata-rata netizen tersentuh hati dan tidak kurang juga terhibur melihat aksi kedua-dua nenek tersebut. Ramai menyifatkan idea menggunakan stethoscope ini sangat kreatif dan bolehlah digunakan bila mereka berada di situasi yang sama dengan pasangan adik beradik ini.

Sumber : TikTok @laysyah.2

Jom saksikan video menarik Cabaran Pegang Ular, Berani Ke? dari adik-adik BK kita ni.

 

IKLAN

Tonton juga video ini, rasa-rasanya apa yang menarik jika kita shopping di beberapa kedai yang dianggap ‘kedai saka’ ni ye?

ARTIKEL MENARIK : Berminggu-minggu Batuk Tak Hilang, Rupanya Petua Dari Aunty Cina Ni Yang Serasi Bantu Anak Pulih!

LAGI ARTIKEL MENARIK :15 Minit Jaraknya, Anak Kembar Sepasang Ni Dilahirkan Lain Bulan & Lain Tahun!

Keriangan Famili, jom kita melancong secara maya bersama E-Keluargagader dengan menonton video percutian di The Bentong Farm. Best kalau dapat bawa anak-anak ke sana.

IKLAN

Lagi video menarik!

Baca Ini Juga :Tiba-tiba Tiada Elektrik, Ambilkan Saja Cotton Bud & Buat DIY Untuk Jadikan Lilin. Boleh Tahan Berhari-hari!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club