Dapat memiliki rumah pertama yang menjadi aset berharga tentunya menjadi impian yang indah. Apatah lagi rumah tersebut akan menjadi tempat berteduh untuk kita anak beranak dalam suasana yang selesa.

Oleh itu sekiranya anda masih tercari-cari rumah pertama untuk dibeli dengan tawaran mampu milik, ada berita baik untuk yang penduduk Selangor dan rugi sekiranya dilepaskan begitu sahaja. Cubalah memohon di bawah inisiatif Rumah SelangorKu, terdapat banyak pilihan projek serta lokasi berbeza boleh anda pilih dan kemudian hantar permohonan.

Rumah Selangorku merupakan Dasar Perumahan Negeri Selangor yang utama adalah untuk merealisasikan matlamat ‘Satu Keluarga Satu Kediaman Yang Sempurna’. Ini adalah bagi memastikan setiap rakyat atau keluarga mempunyai tempat tinggal yang baik, selesa dan selamat untuk didiami.

Kerajaan Negeri telah memperkenalkan satu konsep perumahan yang baru iaitu Perumahan Mampu Milik atau “Affordable Homes” yang memberi lebih keselesaan sama ada dari segi saiz, rekabentuk mahupun komunitinya.

Kini Rumah Kos Rendah, Rumah Kos Sederhana Rendah, Rumah Kos Sederhana dan Rumah Mampu Milik dikenali sebagai Rumah Selangorku.

Gambar hiasan

Pun begitu, difahamkan terdapat banyak lagi unit-unit kosong yang belum dipohon dan ini dikongsikan oleh salah seorang di unit jualan yang dikenali sebagai @itslela berkongsi info di media sosial.

 Ramai yang tak tahu boleh beli melalui developer sebenarnya termasuk la saya sendiri dulu. Puas menunggu giliran dari 2019 lama betul

Syarat untuk mohon rumah selangorku:
-Warganegara Malaysia atas 18 tahun
-Penduduk Selangor
-Belum pernah memiliki rumah
-Pendapatan min 3k- max 10k (jenis rumah B,C,D)

Lokasi rumah adalah berdekatan UKM Bangi.
-MYR 240,000 untuk 1000sft with balcony
-Freehold
-3 bilik 2 bilik air
-2 lot parking
-Bulanan rm867-rm1051 (depends loan dapat 90% atau 100% dan tempoh bayaran 30/35 tahun)

Mesti korang nak tahu kos nya kan? i will be transparent about the cost senang untuk korang prepare.

– Booking rm500 (untuk check loan dan unit)
– Downpayment 10% (boleh guna epf akaun 2)
– SPA & Legal fees rm4800
– MOT percuma untuk pembeli rumah

Jadi untuk anda penduduk Selangor, yang masih belum memiliki rumah sendiri bolehlah memohon Rumah Selangoku untuk dapatkan tawaran harga yang mampu milik.

Sumber : @itslela

 

IKLAN

ARTIKEL MENARIK:Susu Ada Kandungan Gula Yang Tinggi? Dietitian Ni Pesan Elak Terpilih Yang Mengandungi Sukrosa

LAGI ARTIKEL MENARIK :Owning Lutsinar, Bukan Je Nampak Moden Malah Sesuai Sangat Untuk Ruang Tepi Rumah!

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

Yuran hanya RM30.00 sahaja terhad untuk 50 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

IKLAN