Hati ibu mana yang tidak risau apabila bayi yang masih kecil meragam. Memang boleh buat panik!

Banyak cabaran dan ujian yang perlu ditempuhi dalam membesarkan anak, Terutamanya buat mereka yang pertama kali bergelar ibu bapa.

Bagi pelakon Mira Filzah menjaga cahayamata pertamanya, Wan Khair Amir merupakan pengalaman yang sungguh mencabar.

Isteri kepada Wan Emir Astar ini menerusi coretannnya di Instagram miliknya mengakui bahawa mudah panik apabila anaknya menangis.

Dia memberi tahu pertama kali keluar berdua bersama suami dengan anaknya membuatkan dirinya berdebar.

Ekoran kebimbangan itu, dia hanya berani keluar bersama bayi dan suami tiga jam sahaja! Katanya biarlah anaknya besar sedikit.

“First time bawa Amir keluar berdua sahaja dgn @wanemirastar. So Mira duduk belakang dgn Amir. Tak tahu kenapa nervous. Nervous dia lain macam, padahal bukan Amir first time duduk dalam car seat. Tapi first time berdua sahaja dgn Emir.”

“Mira cepat panic kalau Amir nangis. Selalu terdetik dlm hati, boleh ke handle Amir sendiri, boleh ke itu boleh ke ini. (First time mom kan, banyak sgt “what if” dalam kepala. )

“But Alhamdulillah, Amir baik sangat. Maybe he likes to be in the car. Tidur je sepanjang jalan. (Atau sebab dia tidur jam 5 pagi malam semalam, so pagi tu tidur je lah dalam kereta. ) Time nak balik dia berjaga, tapi diam je sambil pegang tangan Mira. (Haih, my heart )

“Okay lah keluar tiga jam sahaja.

Lama lama Mama tak berani lah. Nak keluar berdua dgn Amir laaaagiii lah tak berani. Haha. Tunggu Amir besar sikit okay. Oh happy 2 months old sayang Mama! Love you @wankhairamir!

“Selamat Hari Raya Aidiladha evvvvveryone- Mira Filza

“New Moms Overthinking”

IKLAN

Coretannya itu mendapat perhatian para peminatnya. Ada yang memberikan kata-kata semangat dan berkongsi pengalaman pertama masing-masing.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah)

IKLAN

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club