Pertama kali bergelar ibu merupakan kenangan paling terindah seorang wanita. Menyambut ulang tahun pertama anak sulung pasti akan membuatkan perasaan ibu bercampur baur antara sebak dan bahagia.

Rasa seperti baru semalam berjuang melahirkannya dan macam tidak sangka bayi pertama sudah genap usia setahun.

Hanya kesyukuran kepada Yang Maha Esa atas segala nikmat bahagia diberi peluang bergelar ibu dan melihat anak membesar sihat dan gembira. Perasaan tersebut turut dirasai oleh pelakon dan penyanyi terkenal Ayda Jebat.

“Pernah Jatuh Katil 2 Kali” Ayda Jebat Imbas Kenangan Ana Nayla Genap Usia Setahun

Ayda turut berkongsi perasaan bahagia dan bersykur kerana buah hati pertamanya menyambut ulang tahun pertama semalam.

“Pernah Jatuh Katil 2 Kali” Ayda Jebat Imbas Kenangan Ana Nayla Genap Usia Setahun

Sama seperti ibu-ibu lain, isteri kepada selebriti Nabil Mahir ini turut menulis catatan khusus untuk Ana Nayla di Instagram miliknya.

Menurut pelantun lagu popular Nakal Nakal Nakal dan Parah Parah ini kehadiran anak sememangnya mengajar dia dan suami banyak perkara baru.

Ayda atau nama sebenarnya, Nur Suhada Jebat  turut menyelitkan doa supaya Ana Nayla menjadi anak yang baik dan orang yang berguna suatu hari nanti.

IKLAN

Dalam pada itu, duta jenama Watson dan Spritzer ini turut mengusik anaknya yang mempunyai muka garang agar terus kekal comel dan berkelakuan baik sentiasa.

“Pernah Jatuh Katil 2 Kali” Ayda Jebat Imbas Kenangan Ana Nayla Genap Usia Setahun

You thought us a lot. Stay cute and behave! Jadi anak yang baik, dan orang yang berguna insyaallah. Love you boss baby @ananaylaofficial muka garang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

Macam-Macam Gelagat

Mengimbas kembali kenangan anak sejak lahir hingga genap usia setahun memang macam-macam kenangan manis, lucu bahkan sedih berlaku.

 

IKLAN

Ayda sendiri berkongsi kenangan anaknya pernah jatuh katil sebanyak dua kali selain diuji jangkitan Covid-19 dan sebagai ibu, dia berharap tiada lagi kejadian lebih teruk berlaku ke atas Ana Nayla selepas ini.

Pernah jatuh katil 2 kali, kena covid sekali, jangan yang teruk lagi baby.. huhu! Baby korang macam mana dalam masa 1 tahun?

“Pernah Jatuh Katil 2 Kali” Ayda Jebat Imbas Kenangan Ana Nayla Genap Usia Setahun

Demam Sehari Sebelum Birthday

Terdahulu, Ayda sempat berkongsi di Instagram Story gambar Ana Nayla yang demam sehari sebelum sambutan ulang tahun pertamanya.

“Pernah Jatuh Katil 2 Kali” Ayda Jebat Imbas Kenangan Ana Nayla Genap Usia Setahun

Lumrah anak kecil bawah usia setahun yang mudah dijangkiti virus demam, batuk dan selesema, Ana dilihat sangat manja dan asyik melekat dengan ibunya sahaja.

IKLAN

Begitulah si kecik kalau tak sihat memang jadi terlebih clingy dengan mama kan?

“Pernah Jatuh Katil 2 Kali” Ayda Jebat Imbas Kenangan Ana Nayla Genap Usia Setahun

Apa pun didoakan semoga Ana Nayla cepat sihat dan boleh sambut ulang tahun pertama bersama mummy dan daddy.

Sumber: Ayda Jebat

“Pernah Jatuh Katil 2 Kali” Ayda Jebat Imbas Kenangan Ana Nayla Genap Usia Setahun

nak tambah ilmu tentang penyusuan susu ibu, jom join webinar PERCUMA Ya, Aku Mampu Susukan Anak! secara ONLINE pada 29 Oktober 2022. Daftar nama anda di SINI 

Untuk lebih banyak info terkini jom klik di SINI