Misteri kehilangan pembaca berita televisyen Zalina Azman kian hangat diperkatakan orang ramai sejak beberapa hari ini.

Umum ketahuinya apabila ada hebahan yang mengatakan Zalina dilaporkan hilang semenjak November tahun lalu apabila gagal dihubungi oleh ahli keluarganya untuk memaklumkan bapa pembaca berita tersebut telah dimasukkan ke hospital.

Usaha pencarian terus giat dilakukan oleh pihak berkuasa namun sehingga kini belum ada berita penemuannya. Bersama kita doakan agar usaha pencarian ini dipermudahkan dan sekali gus menyingkap misteri yang terbuku.

Berikut merupakan 7 fakta berkenaan Zalina Azman yang mungkin selama ini ada yang tidak tahu mengenainya.

1.Zalina pemegang Ijazah Sarjana Muda Kewartawanan

Semasa kecil dia menamatkan pendidikannya dengan memperoleh gred yang baik di sebuah sekolah terbaik di tempat tinggalnya. Beliau juga merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Kewartawanan dan mula bekerja di stesen televisyen TV3 sejak tahun 1990.

2.Zalina kuasai Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris

IKLAN

Zalina mula bekerja di stesen televisyen TV3 sejak tahun 1990. Petah menyampaikan berita berbahasa Melayu dan Inggeris. Kehebatannya mengacarakan program Money Matters sememangnya tidak dapat disangkal.

Pernah Temu Bual Nelson Mendela, Ada 7 Fakta Lain Yang Mungkin Ramai Tak Tahu Tentang Zalina Azman!

 

3. Zalina pernah menemuramah Nelson Mandela

Zalina pernah diberi jolokan ‘hos wanita paling glamour’ dek kerana pernah menemuramah personaliti antarabangsa seperti bekas Perdana Menteri Afrika Selatan, Nelson Mandela.

IKLAN

4.Zalina pernah menemuramah Beyonce & Britney Spears

Selain itu Zalina juga turut berpeluang menemuramah bintang popular Hollywood, iaitu selebriti Beyonce Knowles dan Britney Spears.

5.Zalina seorang penulis

Selepas bersara, Zalina telah mengeluarkan naskah yang ditulisnya sendiri. Antara karyanya adalah Mystical Mangla dan V Vintage.

IKLAN

6.Zalina jadi hos AJL

Pernah Temu Bual Nelson Mendela, Ada 7 Fakta Lain Yang Mungkin Ramai Tak Tahu Tentang Zalina Azman!

Selain menjadi pembaca berita, Zalina pernah mengemudi anugerah berprestij Anugerah Juara Lagu (AJL) bagi tahun 2000 dan 2001

7.Zalina berkahwin dan punya dua orang anak lelaki

Status Zalina adalah sudah berkahwin dan memiliki seorang anak lelaki bernama Mikhael Norman,33, namun identiti suaminya tidak pernah didedahkan.

Sumber : thewikibiography & Sinarplus 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI