Pembukaan sempadan negara Malaysia-Singapura baru-baru ini sungguh bermakna apabila menyatukan kembali keluarga yang terpisah selama 2 tahun akibat wabak covid-19.

Sebelum ini pernah tular sekeluarga melambai ayah mereka dari Tambak Johor untuk melepaskan rindu, sambil membuat panggilan video.

@sofarshogood Alhamdulillah border dah buka. Harap dpt beraya dengan abah tahun ni 🤲🏻🥺❤️ #sg #jb ♬ original sound – 🌹🌹🌹 – 🎀 Haifa Hassaney 🎀

Siapa sangka, setelah dua tahun berpisah, mereka bersatu semula di mana ayahnya membuat kejutan pada setiap anak-anaknya.

Mereka masing-masing terkejut dengan kewujudan ayah mereka di rumah, berpelukan dan bersalaman dengannya. Malah ada yang menitiskan air mata setelah lama tidak bersua.

Pernah Tular Lambai Dari Tambak Johor, Akhirnya Ayah Pulang Setelah 2 Tahun!

Dalam video tersebut juga, anaknya sempat ucap syukur dan terima kasih pada Allah atas nikmat disatukan kembali dengan yang tersayang.

IKLAN

Malah, pemilik akaun Tiktok yang dikenali sebagai Haifa Hassaney juga berterima kasih kepada orang ramai yang mendoakan ayahnya.

Video yang dikongsikan itu meraih 3.3M dan rata-rata akui sebak dan turut menitiskan air mata menonton video tersebut. Malah ada juga berkongsi cerita kehilangan yang tersayang.

@sofarshogood Reply to @cikmok_97 Abah dah balik 😭😭😭❤️❤️❤️ alhamdulillah ya Allah🤲🏻❤️ #sg #jb ♬ original sound – 🌹🌹🌹 – 🎀 Haifa Hassaney 🎀

Sumber : Tiktok Haifa Hassaney

Jom tonton kisah Hikayat 1001 Malam yang dibawakan oleh Bintang Kecil.

IKLAN

Agak-agak, menu apa yang best eh kat Jollibee? Haa meh tengok Zira Review!

Mama tak marah anak, boleh ke? Kalau tak marah macam mana nak dengar kata? Jom ikuti perkongsian ini!

IKLAN

Nak tahu cara mudah uruskan kewangan keluarga? Semak sini!

Yang mana adik adik ada masalah mata, jangan takut bagitau ibu ayah ye, macam BK squad ni!