Walaupun sudah lebih 6 bulan pemergian penyanyi terkenal Allahyarhamah Siti Sarah Raisuddin, namun nama beliau masih lagi menjadi sebutan orang malah lagu-lagunya turut diputarkan di stesyen radio.

Semalam, semasa suami beliau Shuib melakukan sesi Live di laman Instagram miliknya di dalam kereta, tiba-tiba kedengaran musik latar yang cukup dikenalinya iaitu lagu yang bertajuk ‘Kesetiaan’ yang diyanyikan oleh isteri tercinta.

Pertama Kali Nyanyi Lagu ‘Kesetiaan’, Shuib Tahan Sebak ‘Belanja’ Lagu Arwah Siti Sarah

Pelawak dan juga pemilik kedai Bumblebee itu akui dia tidak pernah lagi menyanyikan lagu tersebut seumur hidupnya meskipun sewaktu Allahyarhamah isterinya masih ada.

Menerusi rakaman yang sempat diambil oleh pemilik Tiktok itsmemyjaaaa, Shuib sempat membawakan lagu tersebut dengan tabah meskipun kedengaran getar suara menahan sebak di penghujung lagu.

@itsmemyjaaaa abg ib potong bawang 😔🥲 . sebakk do hmm #fyp ♬ original sound – Coffeesusu ♡

Perkongsian tersebut mendapat perhatian orang ramai sehingga mencapai lebih 500 ribu penonton dan di ruangan komen rata-rata turut merasa sedih. Malah, ada yang mengakui dengar sahaja lagu tersebut terus mengingatkan mereka terhadap arwah.

IKLAN

Pertama Kali Nyanyi Lagu ‘Kesetiaan’, Shuib Tahan Sebak ‘Belanja’ Lagu Arwah Siti Sarah Pertama Kali Nyanyi Lagu ‘Kesetiaan’, Shuib Tahan Sebak ‘Belanja’ Lagu Arwah Siti Sarah

Baru-baru ini tular lagu ‘Kesetiaan’ selepas dinyanyikan oleh peserta dalam satu pertandingan nyanyian yang mengundang sebak juri, iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Ajai yang terkenangkan Allahyarhamah.

Terdahulu, Shuib dan Allahyarhamah Siti Sarah mendirikan rumahtangga pada 27 Februari 2011 dan dikurniakan 4 orang zuriat.

Pertama Kali Nyanyi Lagu ‘Kesetiaan’, Shuib Tahan Sebak ‘Belanja’ Lagu Arwah Siti Sarah

IKLAN

Allahyarhamah Siti Sarah Raissuddin menghembuskan nafas terakhir pada 9 Ogos 2021. Arwah meninggal dunia akibat jangkitan COVID-19 ketika sarat mengandung. Berita kematian beliau mendapat perhatian seluruh negara termasuklah negara-negara jiran yang turut mendoakan beliau.

Sumber : itsmemyjaaaa

Elak dari perkena serangan jantung, jom ikuti perkongsian dari Dr Zubaidi ni!

IKLAN

Comel betul adik-adik BK buat Challange kumpul marshmellow!

Tayang bahagia di social media, realiti ke fantasi? Nak tahu, jom tengok!

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/

Pertama Kali Nyanyi Lagu ‘Kesetiaan’, Shuib Tahan Sebak ‘Belanja’ Lagu Arwah Siti Sarah