Masalah angin merupakan masalah yang sering kita alami. Biasanya berpunca daripada aspek pemakanan serta sistem penghadaman.

Salah satunya di bahagian kaki. Bila datang sakit tu, memang nak berjalan pun rasa sakit. Selain urut atau menyapu minyak angin, boleh cuba petua ini dengan cara merendam kaki dengan campuran beberapa bahan -bahan di rak dapur anda.

Namun, harus ingat, jika rasa sakit yang melampau harus mendapatkan rawatan dengan pakar perubatan. Ini adalah petua dikatakan dapat membantu melegakan kaki yang sakit. Bagi yang nak mencuba boleh ikuuti petua ini yang dikongsi pemilik akaun TikTok, smiemiezachannel02.

Hanya guna 4 bahan aje

Bahan: Garam, bawang merah, halia dan air

Cara penyediaan rujuk video berikut .

 

@smiemiezachannel02 semoga bermanafaat #tiktokguru #TahukahAnda ♬ original sound – SmieMiezaChannel02

Petua Paling Mudah Bila Kaki Sakit Sebab Urat Masuk Angin, Guna 4 Bahan Aje, Terus Rasa Lega!Petua Paling Mudah Bila Kaki Sakit Sebab Urat Masuk Angin, Guna 4 Bahan Aje, Terus Rasa Lega!

IKLAN

Sumber: smiemiezachannel02

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA anjuran Pa&Ma secara virtual yang menjemput speaker- speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi, Puan Azlina Roszly dan Irma Hasmie. Daftar nama di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-sayang-anak-ketat-ketat/
Petua Paling Mudah Bila Kaki Sakit Sebab Urat Masuk Angin, Guna 4 Bahan Aje, Terus Rasa Lega!

 

Terkini: E-TOUR KE FARM IN THE CITY. ENJOY!

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

IKLAN

MedicKeluarga: Obesiti dalam keluarga atasi cara selamat. 

MedicKeluarga: Berapa lamakah luka jahitan czer atau caesarean akan pulih? Bilakah masa sesuai untuk memulakan hubungan intim?

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

IKLAN

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil:Pening kepala melihat telatah adik-adik BK kumpul marshmallow tapi kecoh satu kampung dibuatnya. Agaknya siapa yang menang cabaran kali ini? Mari kita saksikan.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

Petua Paling Mudah Bila Kaki Sakit Sebab Urat Masuk Angin, Guna 4 Bahan Aje, Terus Rasa Lega!