Masih mood berhari raya selagi namanya masih bulan Syawal. Mungkin ada yang merancang mengadakan jamuan potluck raya di tempat kerja namun masih buntu tentang menu yang ingin dibawa.

Apa kata sediakan sahaja menu yang ringkas ini dan dijamin digemari ramai.

CAKE OREO CHEESE GUNA 3 BAHAN JE

bahan-bahan:

biskut oreo ( 2 paket yang panjang tu )
200ml (anggaran 1 kotak kecik ) susu dutch lady coklat ( susu pun boleh )

cheddar ( kalau nak )

cara buat :

1. Blend hancur oreo sekali dengan krim biskut oreo tu.
2. Masuk kan susu coklat sikit demi sikit
3. Masukkan dalam bekas
4. Kukus 20 minit, tunggu sejuk , terbalik kanp arutkan cheddar dan letak coklat chip

IKLAN

DAN SIAP kurang 30 minit dan bajet rm10 je ( tanpa cheese )

Perghhh serius sedap . lembut gila aku tengok dok viral bubuh coklat cair tapi aku rasa macam manis sangat.

Jadi aku tukar dengan cheddar , dia ngam-ngam rasa tak manis sangat , lemak-lemak gitu.

IKLAN

selamat mencuba 

p/s : untuk cake gambar ni aku guna dua bungkus oreo

Sumber : Nurul Diana