Bagaikan kasih seorang ayah kepada anaknya, biarpun berlainan bangsa namun itu tidak menghalang seorang pakcik ini membantu seorang anak muda berbangsa Cina yang meminta bantuan memakaikan tali leher kerana dia mahu menghadiri temuduga.

Perkongsian video seorang youtuber yang dikenali sebagai Leeroy Wong, ketika membuat eksperimen sosial meminta orang awam yang tidak dikenali untuk memakaikan tali leher, dan video ini tular di Tik Tok oleh akaun @royroy1228 dan di platform YouTube.

Dapat dilihat betapa pakcik ini ikhlas hatinya membantunya untuk mengikat tali leher tersebut. Bahkan dipakaikan dengan kemas dan turut disikatnya rambut youtuber tersebut dengan rapi. Persisi seorang ayah melakukan semua itu untuk anak lelakinya.

Difahamkan momen indah ini dirakamkan di sekitar ibu kota baru-baru ini.

 

Menerusi video itu, Leeroy pada mulanya cuba menghampiri pakcik tersebut untuk meminta bantuan  mengikatkan tali lehernya memandangkan kononnya dia datang ke kota untuk menghadiri temu duga dan tidak tahu mengikat tali leher.

@royroy1228 When a jobseeker ask for help with his necktie in Malaysia#tiktokmalaysia ♬ A warm piano instrumental ballad(808701) – NOPPO MUSIC

Mendengar permohonan Leeroy, pakcik tersebut dengan pantas mengikat tali leher dan memaikannya di kolar Leeroy.

Bukan itu sahaja, pakcik tersebut mahu Leeroy terlihat kemas untuk menghadiri temuduga lantas turut menyisir rambut Leeroy. Tindakan spontan ini menyebabkan Leeroy tersentuh hati dan mengundang rasa sebak.

 

Melihat di ruangan komen ramai antaranya tersentuh hati melihat video tersebut

 

Turut tampil memberi komen adalah isteri pakcik tersebut dan anaknya. Rupa-rupanya pakcik tersebut memang baik orangnya dan penyanyang sikapnya.

IKLAN

 

Sumber : @royroy1228

Mesti anda teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Jadi jom tonton berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

Lagi video menarik berkenaan pilihan peralatan dapur yang memudahkan kerja kita di dapur. Sila tonton.

IKLAN

ARTIKEL MENARIK : Berminggu-minggu Batuk Tak Hilang, Rupanya Petua Dari Aunty Cina Ni Yang Serasi Bantu Anak Pulih!

Baca Ini Juga :Tiba-tiba Tiada Elektrik, Ambilkan Saja Cotton Bud & Buat DIY Untuk Jadikan Lilin. Boleh Tahan Berhari-hari!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club