Walaupun lambakan produk di pasaran, tetapi bukan semua daripada kita sesuai menggunakannya secara bebas. Adakalanya produk ini buat muka jadi lebih teruk malah kulit wajah naik berjerawat.

Mungkin kurang sesuai dengan jenis muka kita atau mungkin juga bahan yang digunakan kurang serasi dan mesra dengan jenis kulit kita. Memilih produk berbentuk organik memang disyorkan namun selalunya produk dengan bahan organik ini harga boleh tahan juga.

Jadi, nak selamat dan berkesan dan paling penting tak gunakan kos, ada baiknya kita cuba petua alami untuk cantikkan kulit wajah. Sambil-sambil memasak, lebihan barang-barang dapur ini boleh anda gunakan ke muka. Senang jer!

Ikuti 5 langkah ini. Usahakan cantik seluruh wajah.

Rahsia Cantik Seluruh Wajah, Hanya Patuhi 5 Langkah Alami Ini Sahaja. Wow hebat!

#Langkah 1 -Naikkan Seri Muka
Basuh muka dengan air basuhan beras yang ketiga. Kemudian bilaslah dengan air selama 10 minit. Untuk kulit yang berpanau atau bintik putih, ambil halia dan tumbuk, kemudian letakkan pada kawasan berpanau.

IKLAN

#Langkah 2 -Licin Dan Merahkan Wajah
Ambil tomato dan lecek halus. Letak pada wajah dan biarkan selama 20 minit. Bilas dan amalkan 3 kali seminggu.

Rahsia Cantik Seluruh Wajah, Hanya Patuhi 5 Langkah Alami Ini Sahaja. Wow hebat!

#Langkah 3 -Hilangkan Parut
Tumbuk kulit kayu manis hingga lumat dengan sedikit air. Bancuhkan bersama bedak sejuk dan ratakan pada parut. Lakukan sekerap yang mungkin sehingga parut beransur hilang.

#Langkah 4 -Tegangkan Kulit Muka
Ambil timun dan sagat halus kemudian masukkan sedikit tepung ubi kayu. Bancuh agar jangan terlalu cair atau terlalu pekat. Cukup hanya mampu melekat dengan baik pada wajah. Sapukan pada muka dan biarkan kering. Bilas dengan air bersih dan amalkan petua ini.

IKLAN

Rahsia Cantik Seluruh Wajah, Hanya Patuhi 5 Langkah Alami Ini Sahaja. Wow hebat!

#Langkah 5 -Merahkan Bibir
Sapu madu asli pada bibir setiap malam sebelum tidur. Amalkan selalu dan insyallah bibir akan mekar dan merah dengan asli.


Wanita Lebih Cantik Jika?

Tak Merokok
Merokok memang bawa kesan pada kesihatan. Wanita kalau boleh jangan merokok kerana ada kesannya pada kulit. Nak kulit cantik dan sihat selalu ada baiknya jangan merokok.

IKLAN

Rahsia Cantik Seluruh Wajah, Hanya Patuhi 5 Langkah Alami Ini Sahaja. Wow hebat!

Makan Banyak Buah
Buah memang banyak kelebihannya. Menurut pakar motivasi, amalkan makan buat ketika sebelum makan adalah yang sepatutnya dilakukan oleh kita. Menikmati buah selepas makan akan menyebabkan perut menjadi kembung kerana terlalu banyak air. Nak perut cantik? Jadi makanlah buah sebagai appertizer, bukan selepas makan!

Pilih Air Kosong
Seeloknya, minumlah air kosong sahaja selepas mengambil makanan dan elakkan air manis yang tidak menyihatkan. Jika boleh, contohilah Nabi kita yang tidak minum selepas makan. Itu lebih baik!

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI