Mamiliki dagu berlapis walaupun bukanlah masalah serius,  namun jika dapat dihilangkan pada wajah pasti dengan sendirinya seorang wanita itu nampak lebih menarik.

Rajin Buat 7 Teknik, Boleh Elak Dagu Berlapis!

 

Tahukah anda untuk mengelakkan atau menghilangkan lemak di bawah dagu ini tak perlu buat diet yang ekstrem?

Ada cara lebih mudah iaitu dengan melakukan senaman otot muka.  Ada 7 teknik yang berkesan boleh diamalkan.

1. Senaman  Muka

IKLAN

Ulang 8 hingga 10 kali. Ini untuk memanaskan otot muka. Gerakkan rahang ke depan dan ke belakang, kemudian ke bahagian tepi.

2. Gaya Mencedok

Buka mulut, dan letakkan bibir bawah pada bahagian atas gigi seperti dalam gambar. Bayangkan anda sedang mencedok air menggunakan rahang bawah. Dalam masa sama, gerakkan kepala seperti dalam pergerakkan mencedok. Ulang langkah ini 5 hingga 7 kali.

Rajin Buat 7 Teknik, Boleh Elak Dagu Berlapis!

IKLAN

3. Pipi kembung

Tarik nafas sedalam mungkin, penuhkan pipi dengan udara. Tekan pipi guna tapak tangan. Tahan dalam keadaan ini selama 5 saat, kemudian lepaskan udara dan bertenang. Ulang langkah ini 5 kali.

4. Membujur

Pusingkan kepala ke kiri, tarik rahang bahagian bawah ke depan. Anda akan dapat merasakan otot di leher sedang ditarik. Kemudian, pusingkan kepala ke kanan, dan ulang pergerakan yang sama. Ulang langkah ini 5 kali di setiap bahagian.

IKLAN

5. Teknik Cium Zirafah

Pandang ke langit dan muncungkan mulut. Kekalkan posisi 5 hingga 8 saat kemudian lepaskan. Ulang 5 kali.

6. Genggaman halanganRajin Buat 7 Teknik, Boleh Elak Dagu Berlapis!Letakkan tangan bawah dagu, kemudian gerakkan rahang ke bawah. Dalam masa sama, tegangkan otot sambil melawan pergerakkan rahang. Tahan dalam keadaan ini selama 3 ke 5 saat. Ulang 5 hingga 7 kali.

7. Senyum TerpaksaRajin Buat 7 Teknik, Boleh Elak Dagu Berlapis!Ketap gigi seperti dalam gambar, cuba senyum selebar yang mungkin. Tolak lidah ke atas lelangit. Saat ini, korang akan rasa tekanan yang kuat pada dagu, Kekalkan 5 saat, dan ulang 5 hingga 8 kali.

Selamat mencuba!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI