“Ramai Yang Tak Peka Dengan Ketulinan Emas…” Hati-Hati Bila Beli Emas Murah, Wanita Ini Jelaskan Sebabnya.

Gambar sekadar hiasan

Tidan dinafikan ramai yang suka emas kerana keteguhan nilainya, tapi awas, jika tidak cukup ilmu, pelaburan yang disangka beri pulangan tinggi mungkin tak berhasil.

Jadi hati-hati jika bercadang memilih emas sebagai aset pelaburan. Nak tahu cara ketulinan emas itu, ikuti perkongsian wanita ini, Nurul Marjan yang boleh dijadikan panduan bagi yang bercadang membeli emas.

Ramai yang tak peka dengan ketulinan EMAS. Rata2 pembeli mencari emas termurah. Selagi mana ada yg murah, itu yg lagi di kejar. Kita tertarik dgn perkataan SALE,perkataan MURAH. Lg2 apabila blh dpat MURAH dari Harga pasaran sebenar.
Ketahuilah Rahsia sebenar….

Emas ni ada gred

Hati hati dalam membeli EMAS. EMAS mempunyai perlbgai gred MUTU emas. Mmg betul ada cop 916 999. Tpi Emas Korea pon ada cop 916. Bermakna cop sapa2 pon blh tipu. Menggunakan emas yg di proses semula tanpa penambahan emas 10.

IKLAN

Brg trade in di recycle untuk proses brg bru. Di sini ramai yg tidak thu, terlalu byk debu2 emas dan molecul emas lose sewaktu emas di lebur menyebabkn mutu emas kurang dri mutu 916. Dan kemudian di proses semua menjadi brg bru. Lebih2 lagi utk ukiran2 tangan yg di proses dan dibuat oleh induvidu di luar dri kilang yg tidak mempunyai SOP atau penilaian gred mutu emas.

Setelah di proses semula menjadi brg bru, sesuatu hasil brg kemas yg dibuat akan memerlukan pateri dan sebgainya utk memastikn setiap ukiran terpahat dgn baik. Secara tidak lgsg di sini jgk akan mengurangkan GRED EMAS. terdapat susut emas (debu2 emas lose) di sepnjg pemprosesan emas dilakukn.

Dan susut emas akan di nilai dan di masukkn bersama nilaian upah. Sebab itu bila orang kata mahal ya upah. Yes.. Semakin tinggi gred/kualiti mutu emas, semakin tinggi nilaian hrga susut emas tersebut dan di campur dgn cost2 pembuatan/upah penghasilan.

IKLAN

Ingat. Bukan murah yang perlu didahulukan. Tetapi ketulinan emas adalh sangat2 penting. Macam mana nak kenal dengan mata kasar??

Kita boleh juga bezakan dengan warna emas. Semakin kuning keemasan, semngat tinggi gred emas. Kalau suram mcm barag yang orang dah pakai lama tu, itulah yg perlu dirisaukn.

“Ramai Yang Tak Peka Dengan Ketulinan Emas…” Hati-Hati Bila Beli Emas Murah, Wanita Ini Jelaskan Sebabnya.

IKLAN

Sumber: Nurul Marjan via Update Harga Emas Semasa

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

“Ramai Yang Tak Peka Dengan Ketulinan Emas…” Hati-Hati Bila Beli Emas Murah, Wanita Ini Jelaskan Sebabnya.

error: Hello. Cannot.
© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd ❤️ Dikendali Oleh Astro Group