Bagi mereka yang memasak, nama ini memang tidak asing, bahkan sentiasa dinanti-nantikan resipi darinya. Jom cuba Brownies melting air tangan suri rumah yang juga cikgu masakan di internet yang cukup terkenal iaitu saudari Azlina Ina Fans.


Mungkin ada yang fikir menu ini agak leceh dan ambil masa. Tetapi percaya atau tidak, nak buat brownies yang hanya mengambil masa yang tidak lama. Apabila dah siap pasti anda sekeluarga menyukainya.

AsalamualaikumKorg nampk post mak x? belanja mak like satu eleee.boleh la
halah2 sudah2 la mak layan perasaan dah 2020 kot.Aha ok move on cepat2 lg cepat dr tahun 2019biarkan je lah org membawang nnt penat dieorg diam la tu Harap resepi ni xsama mana2 atau dgn sapa2 amin2..
ramai suke jual brownies kan.so brownies ni agak chewwy sket tp agak pahit manis tp bg mak cukup sedap sbb ade haruman coffee dalm tu.lg satu ditambah dgn rasa peanut butter tu adui sedap nye..
Coffee brownies simple.

Bahan-bahan
400g beryls coklat patah2 kan
160g majerin atau butter
cairkan dua bahan ni dalam oven atau pengukus

IKLAN

bahan lain
3 biji telur
1sk emolco cofee
170g gula halus brown sugar
serbuk cofee halus 2sb
tepung self rising 100g


Cara membuat:

IKLAN

1.satukan telur dengan gula dulu ya. kacau manja
2. masukkan serbuk cofee dan emolco dalam bahan yg kite larut kan td kacau baru masuk dalam adunan telur dan gula tadi.
3. last masuk tepung kite kacau laju-laju
4. kalau korg suke boleh tambah coffee coklat chips kat bakery ade jual.dalam 1/2 cawan kacau
5. loyang 8×8/9×9 nipis sikit. panas kan oven 170 dan masa 5 mnt turun kan suhu 150 dan bakar 45 mnt
6. yeay siap. Aalhamdulillah.semoga bermanfaat dan korang boleh gunakan untuk jualan ya
7. kalau nak wat die punye lorek tu mak ajar sebotol nutella botol kecil tu letak sket minyak kacau guna sudu dan masuk piping beg.lorek die zigzag eh
ok yg peanut tu beli peanut spread butter cair kan dalam 2 sb masuk kan dalam peanut td kacau dan masuk piping beg lorek kan atas brownies.