Asyik buat biskut je kan, apa kata kali ini kita tukar buat kek pula. Kali ini admin kongsikan kek buah-buahan. Tapi bagi ibu-ibu yang nakkan kek buah biasa tapi moist dan sedap, boleh cuba resipi dari Azlina Ina Fans ini.

Asalamualaikum anak2 mak.xsudi buat pn xpe.tp sudi like kan.Tuk sama2 kite sebar kan ilmu percuma hari ini..
Rindu dgn mak ayah yg jauh kite zahir kan dgn buat kek atau cookies kesukaan dieorg je la ya.ni salah satu faveret arwah mak.kalau tgh buat kek ni die pesan siap2,jgn tambah susu jgn tambah apa2 yg bukan2 haha sbb die tau mak suke tambah pandai2 jd mcm2 hihi

Kek Marjerin Buah-Buahan

Cara Membuat:

IKLAN
2 cawan buahan campuran. kalau mak rendam kejap dgn air suam.tos dan kering kan betul2 kat tisu xpon korg masuk je jap dalam oven smpai xbasah. kot2 la masa dieorg jemur tu ade burung betenggek ke kan mana tau kannn ahaha habuk2 dalam tu kdg kalau basuh sket ha bersih nyaman rasa
ambik 1-2 senduk tepung gandum gaul kat buahan kering td tu ya. teknik ni bagus xnak bg buah2 die mendap semua ke dasar kek korg nnt

Tip

IKLAN

sebelum mula resepi ni guna cawan.so  tak kisah apa jenis cawan pun selagi dr awal smpai habis korg guna cawan sama. Jangan mula guna cawan tetiba tepung guna juga no3  tak jadi. so 1 cawan untuk semua sukatan.

2 cawan majerin xkisah jenama pelangi ke hujan ke guruh janji die majerin rasa die tetap majerin jrg beli jenis majerin lain2 rasa die jd bandung ke soya xde rasa sama je 1 cawan gula castor kalau korg jenis kurg manis ni ok la tp kalau jenis suke manis tambah la lg gula.tp rasa xyah la tambah sbb korg je dah manis cewah hahaha mix sampai kembang gebu.dimana colour majerin dr warna kuning betukar putih cream
masuk sket2 telur semua 5 biji gred A kalau gred b 5 ya.jgn plak tanya gred c korg selagi ade gred sampai z di tanya nye(hp ni xde plak emoji mata keatas adehai) masuk telur tu selang beberapa minit tau satu2 sampai habis ya.ok dah habis tu mix sebati xyah lama sgt done da
matikan mixer masuk tepung gandum 3 cawan 1/2 yg dah siap di ayak dgn 1sb baking powder kalau nak kukus baru tambah 1 sk soda bikarbonat ok.masuk tepung tu sket2 ya masa ni gaul rata.add on juga 2 sb sunquick kedalam tp kalau korg nak rasa asli letak la serbuk buah pala atau kayu manis.mak xsuke hahaha suke bau citrus dan rasa masam2 sket tu ubah jd sunquick kedalam.ikut korg ek
last masuk buah kering yg dah di gaul dgn tepung td ok.masuk sket2 kaup balik je xyah beria kacau mcm mrh kan laki smpai tebalik bowl hahhaa slow2 n steady kite wanita ayu kan keje kene slow motion gituh.ok.setel dah
begini la rupe nye ok boleh isi dalam loyang xpon bekas aluminium foil mcm gambar mak kat atas ok setel dah hentak2 sket.panas kan oven dan bakar bekas aluminium suhu 170-180 masa 25-30 mnt manakala loyang bakar suhu yg sama tp masa 50-55 mnt kalau kukus bekas aluminium 1 jam atau loyang 3 jam hngga 4 jam ok
ok siap dah ha.boleh dah hidang pd tetamu kalau ade tetamu la kalau xde makan la sendiri kah3.selamat mencuba sayang.
ya Allah dapat rasa ni pg raya kan xdpt kapet baru pn xpe kan.Dapat plak minum air cincau sejuk pg2 raya.Eh lupe stok cincau habis dah kat kedai hahaah
moist kan korg.mcm ni punye kek mmg syahdu sgt makan pg raya.paling syahdu bile ko abiskan sorg xtgl org belakang ahahaha

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club