Biasanya Sunquick kita guna untuk buat minuman kan, apa kata hari ini cuba buat kek pula. Silain rasanya yang masam manis dan sedap, teksturnya yang gebu serta cair dimulut pasti menambat selera seisi keluarga.

Lagi sedap kalau dimakan bersama kopi panas. Memang padu! Jom cuba resipi yang dikongsikan oleh Addarosa Rose Garden ini.

KEK SUNQUICK OREN 5 BAHAN .. marjerin pelangi aje mudah n TEKSTUR LEMBUT🙈🙈.rasa dulu2..wangi beno bila bako. CAYOR dlm molot😘..

Resipi

Bahan-bahan:
170gm marjerin (mama guna pelangi aje)
115 gm Gula kastor / halus pun blh (ayak dulu)
Telur 3 biji
160 gm Tepung kek/ naik sendiri blue key(ayak dulu ada mama bg gambo tu)
Oren sunquick 4 sudu mkn
(Klau ada oren fresh blh sagat ambik kulit sebijik. Mama takde semlam.betul2 sunqiuck aje.lagi pun budak2 tak suka pulak ada kulit oren tu).

IKLAN

Cara membuat:
Adun cam biasa ye.. marjerin+ gula dulu.sampai kembang, then Then tekur, sampai kembang, tepung n oren sunquick..
Bakar 1 jam 170′-180’c boleh ejas ikut oven dan tebal loyang.

IKLAN


Kalau nampak masak boleh keluarkan awal.
Jangan lupa gris dulu loyang ye.


Selamat mencuba..🌹🌹🌹

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club