Paling stress bila selsema. Betul tak? Semua hal yang dilakukan tak betul dan tak menjadi gara-gara hidung tidak selesa dengan keadaan tersebut. Semua ubat sudah dibeli dan tips juga dicuba tetapi tetap tidak menjadi dan sembuh.

Argh, pening kepala dibuatnya. Apa kata anda cuba satu perkongsian berguna daripada Dr Rizal Abu Bakar untuk menghilangkan selsema atau elak dari dijangkiti selsema. Jom kita baca.

________________________________________________________________________

Kena selsema ye? Nak kasi hilang cepat tak? Atau nak jauhkan dari terkena? Kalau jawapannya ya, boleh buat formulasi Green Flu Shot ni. Nak tahu macam mana? Teruskan pembacaan anda. Rugi kalau tak tahu.

Bahan-bahan diperlukan:

IKLAN

6 helai daun kale
Setengah genggam parsley
1 biji timun
4 batang seleri
2 biji epal hijau
1 biji lemon

Cara-cara penyediaan:

IKLAN

1. Kisar bahan satu hingga bahan 5.

2. Masukkan perahan air lemon.

IKLAN

3. Siap diminum dengan fibernya.

Daun kale mengandung vitamin A, vitamin K, vitamin C, vitamin B6, mangan, kalsium, magnesium, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, fosfor, dan zat besi. Kale mengandung sedikit lemak, tetapi sebahgian besar lemak di dalamnya adalah asam lemak omega-3 yang disebut alpha linolenic-acid.

*Lepas ni boleh selamat tinggal kepada selsema. Selsema masa ni oramg akan jauhkan diri. Ingat kita kena macam-macam. Betulkan? Jom cuba. Jadi semua semua Insyaa Allah.

Sumber: Facebook Dr Rizal Abu Bakar

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI