Bukan mudah menerima hakikat, orang yang disayangi pergi buat selamanya dalam keadaan mengejut. Bayangkan dia yang keluar rumah dalam keadaan sihat, namun akhirnya yang pulang hanya jasad kaku tidak bernyawa.

Ini kisah yang cukup menyentuh hati setelah membaca luahan seorang isteri yang kehilangan suami yang meninggal dunia ketika dia sedang hamil 2 bulan lebih. Lebih memilukan apabila wanita ini pernah alami keguguran sebelum ini dan kini terpaksa menghadapi rasa sedih kehilangan sekali lagi.

‘Rindu Suami Yang Dah Tak Ada Tu Pedihnya Ya Allah.”Isteri Hamil 2 Bulan Kongsi Kisah Sedih Suami Meninggal Kemalangan. Sebaknya Baca!

Kisah tersebut dikongsikan oleh dr.putri menerusi laman instagramnya.

IKLAN

View this post on Instagram

Mohon sedekahkan Al-Fatihah untuk syurga saya. Semoga awak ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Awak selalu pesan jaga solat, jaga aurat. Kalau xmengaji awak akan tnya lama tak nmpak mengaji . awak suami yang baik. . Dah tkda tempat untuk sy mengadu , bergaduh, merajuk2. Allah. Saya bukan isteri yang terbaik tapi saya sentiasa tunggu awak, setia sentiasa. Rindu suami yang dah takda tu pedih nya ya Allah. Tinggalkan saya, Ayra & anak dalam kandungan. . Awak tenang di sana dengan baby k2 kita yang gugur tu okey. Nanti saya & anak2 menyusul juga. Semoga sy kuat tanpa awak. awak balik lambat pon saya dah tak keruan ?? Ni pulak dah tinggalkan saya selamanya ? *Update: Kepada saudara-mara, kenalan arwah yang ingin menziarahi arwah. 17/3/2019 (Ahad): 9.00 pagi – forensik hospital serdang 12.00 t/hari – masjid sungai ramal luar ( mandi, kafan & solat jenazah ) 3.00 ptg – kebumi di tanah perkuburan islam sg ramal luar.

A post shared by Isteri Apis Hafizie selamanya? (@dr.putri) on

IKLAN

IKLAN
View this post on Instagram

Tiada duka yang abadi didunia Tiada sepi merantaimu selamanya Malam kan berakhir, hari kan berganti Takdir hidup kan dijalani Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu Namun ku percaya hati meyakini Semua akan indah pada akhirnya Andai bisa ku mengulang Waktu hilang dan terbuang Andai bisa perbaiki segala yang terjadi Tapi waktu tak berhenti Tapi detik tak kembali Harap ampunkan hamba-Mu ini Waktu berputar rebulan dan matahari Bunga yang mekar akan layu akan mati Malam kan berakhir, hari kan berganti Takdir hidup kan dijalani Andai bisa ku mengulang Waktu hilang dan terbuang Andai bisa perbaiki segala yang terjadi Tapi waktu tak berhenti Tapi detik tak kembali Harap ampunkan hamba-Mu ini ??

A post shared by Isteri Apis Hafizie selamanya? (@dr.putri) on

Sumber: dr.putri