Tenang dan tabah tatkala berkongsi kejadian rumah lenyap ‘ditelan’ banjir membuatkan ramai yang kagum dan terharu dengan silap Ebby Yus.

“Rumah Orang Lumpur Masuk, Rumah Saya Masuk Dalam Lumpur. Nak Bersihkan Apa Pun Saya Tak Tahu.” Tabahnya Ebby Yus Buat Ramai Kagum!Nasib rumah pelawak terkenal ini yang 90% sudah siap nyata tidak begitu baik apabila lenyap dibawa arus deras walaupun tinggal 10 % sahaja lagi bakal disiapkan.

Berkongsi cerita menerusi program Meletop baru-baru ini,  Ebby Yus kelihatan tenang bahkan boleh ketawa ketika membuka cerita keadaan rumahnya Itu. Manakala  pengacara program berkenaan Nabil Ahmad dan Elly Mazlein sudah bergenang air mata.

“Rumah Orang Lumpur Masuk, Rumah Saya Masuk Dalam Lumpur. Nak Bersihkan Apa Pun Saya Tak Tahu.” Tabahnya Ebby Yus Buat Ramai Kagum!

Dia sebelum Itu sempat singgah ke rumahnya untuk meninjau kerja-kerja pemasangan wallpaper dan kemudian mendapat panggilan dari seorang ustaz mengajaknya menyertai kerja kebajikan ke Kuala Kapar.

“Rumah Orang Lumpur Masuk, Rumah Saya Masuk Dalam Lumpur. Nak Bersihkan Apa Pun Saya Tak Tahu.” Tabahnya Ebby Yus Buat Ramai Kagum!Ketika dalam perjalanan, dia mendapat panggilan daripada tukang buat rumah memaklumkan keadaan air yang mulai naik dan rumahnya yang sedikit senget akibat arus deras“Rumah Orang Lumpur Masuk, Rumah Saya Masuk Dalam Lumpur. Nak Bersihkan Apa Pun Saya Tak Tahu.” Tabahnya Ebby Yus Buat Ramai Kagum!

IKLAN

Namun, tidak lama selepas itu, Ebby Yus sekali lagi menerima panggilan dalam suara sebak memberitahu rumahnya sudah habis dihanyutkan banjir.

“Rumah Orang Lumpur Masuk, Rumah Saya Masuk Dalam Lumpur. Nak Bersihkan Apa Pun Saya Tak Tahu.” Tabahnya Ebby Yus Buat Ramai Kagum!Reaksi tenangnya disambut dengan tangisan daripada dua orang pengacara yang begitu sebak mendengar apa yang menimpa pelawak tersebut.

“Rumah Orang Lumpur Masuk, Rumah Saya Masuk Dalam Lumpur. Nak Bersihkan Apa Pun Saya Tak Tahu.” Tabahnya Ebby Yus Buat Ramai Kagum!Dalam sekelip mata sahaja, dia mengalami kerugiaan RM200,000 dan rumah impiannya sejak berpuluh tahun bergelar anak seni hilang sekelip mata tanpa sempat dihuninya.

Ebby Yus jujur mengakui yang dia reda dengan ujian daripada Allah S.W.T.

IKLAN

“Rumah Orang Lumpur Masuk, Rumah Saya Masuk Dalam Lumpur. Nak Bersihkan Apa Pun Saya Tak Tahu.” Tabahnya Ebby Yus Buat Ramai Kagum!“Rumah orang lumpur masuk, orang bersihkan. Rumah saya masuk dalam lumpur, jadi nak bersihkan apa pun saya tak tahu,” ujar Ebby Yus sambil tertawa kecil.


ARTIKEL MENARIK: “Saya Terima Dengan Sabar, Reda & Syukur.” Nora Ariffin Selamat Bergelar Isteri, Sahabat Arwah Suami Jadi Pilihan!

IKLAN

ARTIKEL POPULAR: “7 Tahun 7 Kek Birthday. Pengsan Mak Hang.” Che Ta Penuhi Hajat Aaisyah Sempena Hari Lahir. Mak & Anak Lawa, kek Pun Cantik!

“Mak Paling Happy Saya Rasa.” Lee Chong Wei Terima Anugerah Ijazah Kehormat Doktor Sains Sukan, Warganet Titip Tahniah!


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

“Rumah Orang Lumpur Masuk, Rumah Saya Masuk Dalam Lumpur. Nak Bersihkan Apa Pun Saya Tak Tahu.” Tabahnya Ebby Yus Buat Ramai Kagum!