Dengar cerita banyak hotel penuh, malah di Langkawi pun hotel lima bintang dah ‘sold out’. Maklumlah dah lama terkurung, inilah masa untuk bercuti bersama keluarga.

Biasanya jika bercuti dan menginap di hotel sudah tentu tidak membawa kelengkapan kebersihan diri disebabkan sudah disediakan oleh pihak hotel.

Namun tahukah anda sebelum ‘checkout’ ada beberapa kelengkapan yang disediakan oleh hotel boleh dibawa pulang sebagai kenangan.

Sebagaimana perkongsian pekerja hotel ini menerusi akaun TikTok The Manohara Hotel Yogyakarta ni menunjukkan senarai barang hotel yang boleh bawa balik sebelum checkout.

Bacaan lanjut: Nak Belanja Sakan Boleh Tapi Kena Tahu Cara Pengurusan Kewangan, Deep Pesanan Bekas Pegawai Bank Ini.

Barang-barang hotel yang boleh bawa balik ialah:

1. Laundry bag
2. Air mineral
3. Notepad
4. Selipar
5. Lotion, ubat gigi, gel mandian dan syampu

IKLAN

Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja. Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja. Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja. Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja. Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja.

 

 

@themanoharayogyakartaNah ini dia barang-barang yang wajib kalian bawa pulang setelah staycation di Hotel. ##themanohara ##fyp♬ TIKTOK HUDHAEFA RAFFA PERFORMANCE – HUDHAEFA RAFFA 3

IKLAN

Boleh dijadikan kenangan semasa bercuti. Boleh ambil saja.

Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja. Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja. Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja. Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja.

Sumber: @themanoharayogyakarta

IKLAN

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

Yuran hanya RM20.00 sahaja terhad untuk 30 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja.

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Rupanya 5 Barang Hotel Boleh Ambil ‘Free’ Sebelum Checkout’, Info Ni Bikin Netizen Teruja.

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI