Kediaman boleh nampak lain dalam sekelip mata dengan hanya menukar langsir. Mungkin ada yang anggap nak cantik kena pilih langsir yang mahal.

Sebenarnya langsir murah pun banyak yang cantik-cantik dan berkualiti. Cuma cara kita memasang kadang kala membuatkan ia nampak tidak menarik. Sakit mata kan bila lihat langsir yang dipsang nampak senget dan tidak beralun cantik.

IKLAN

Jom ikut tip yang dikongsikan oleh Lia Johari menerusi Kelab Kaki Deko bagaimana nak memastikan lamgsir nampak cantik dan susunan nampak sekata.Sakit Mata Susunan Langsir Eyelet Tak Sekata, Cuba DIY Guna Plastik Cup. Mudah & Jimat, Ini  Caranya!Sakit mata bila tengok susunan/gelembung langsir eyelet tak sekata kan.
Saya kongsikan cara jimat DIY curtain devider guna plastik cup.
(sharing idea dr group sebelah)

Cara
Belah dua cup dan potong bawah cup bentuk bulat untuk muat masuk dalam rod langsir.
Kemudian letakkan cup pada rod langsir di setiap bahagian gelembung kain langsir.

*boleh lihat step pada gambar.

IKLAN
IKLAN

1. Sebelum. Senget sana sini. Bila di tiup angin asyik bergerak dan hilang susunan. Stress mak!
Sakit Mata Susunan Langsir Eyelet Tak Sekata, Cuba DIY Guna Plastik Cup. Mudah & Jimat, Ini  Caranya!2. Guna plastik cup macam ni.
Sakit Mata Susunan Langsir Eyelet Tak Sekata, Cuba DIY Guna Plastik Cup. Mudah & Jimat, Ini  Caranya!3. Belah dua cup guna gunting dan kemudian potong bentuk bulat bahagian bawah cup.
Sakit Mata Susunan Langsir Eyelet Tak Sekata, Cuba DIY Guna Plastik Cup. Mudah & Jimat, Ini  Caranya!4. Masukkan cup yg telah di potong tadi pada rod langsir mengikut gelembung langsir.
Sakit Mata Susunan Langsir Eyelet Tak Sekata, Cuba DIY Guna Plastik Cup. Mudah & Jimat, Ini  Caranya!5. Done
Sakit Mata Susunan Langsir Eyelet Tak Sekata, Cuba DIY Guna Plastik Cup. Mudah & Jimat, Ini  Caranya!

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI