Sering alami sakit perut siapa sangka rupanya itu petanda wanita ini disahkan ada cyst di dalam rahimnya. Lebih membimbangkan saat itu juga doktor memaklumkan dirinya mengandung.

Bagaimana wanita ini laluinya, jom ikuti perkongsiannya agar dapat memberi manfaat untuk kita lebih menjaga kesihatan dan segera lakukan pemeriksaan kesihatan secara berkala.


PENGALAMAN ADA CYST

Dari pengalaman sendiri sedar tak sedar cyst boleh ada dlm rahim dgn luar rahim.

Smggu sblm puasa haritu bdn dah rasa lain hormon rasa lain mybe lepas kawen mcm tu agknya..xlme tu suami bgtau dpt mmpi aku bersalin ank puan.bdn mkin tk sihat bnyk bnda dlm kple ambk kptusun brenti terus kerja.Terpksa.

KESAN YANG DIRASAI

Ptg 28/5 g lpis bli pregnnt test 2, smpai rmh simpn dlu. Sbb org kta elok check pgi. So wat sprti dktakn..perut senak mcm gestrik..dlm kple xpk skit pon pregnant sbb mmg xterpk lngsung.

Suami sruh check tu bli pregnnt test..smpai dh mlm prut stil lg skit, slere mkn lari, bau kucing busuk trus munth sian miau aku xdpt nk tlg dia tgh skit..

Rasa xthn sgt prut dh smggu lebih mlm tu jgk g kecemasan Kuala Lipis,,trus masok kecemasan ambk drh check urin smua,,dktr cina puan dtg,, dia tnya Puan tau tak puan mngndung,aku ckp la tak, jd blurrr..dktr tunjuk result Allah aku positif pregnnt..

KETULAN 4CM

Lepastu dktr tu ajk scan bby,,dktr ckp xnmpk ape2 cuma 1 je ketulan hitam sbsar 4cm.

Allahuakhbar masa tu aku redha..aku ikut kta dktr..tggu g lbouroom scan bawah rahim sb ktulan drah 4cm tu bawah rahim so aku disaspek lua rahim..suami tak leh dok diam terkedu tgok muka dia..resah..tp time tu aku dh redha kejadian semua Allah atur..aku trima hati trbuka..

IKLAN

Lepas scn kt LB tu dktr crita sruh fhm, ok kena buat 2 kl operate 1st tebuk masok camera n tube buang drh tu. 2nd kne operate andai luar rahim..

Dlm ku 4 am aku naik wad pkai baju biru tggu turn masok blik bedah..kul 7 am bru tolak masok blik bdh 29/5/2018..sejuk ya amat blik bdah..

JALANI PEMBEDAHAN

Lepastu dktr masok ubat tidur n ubat kebas stu bdn.. Lpastu aku tingtong tidur lena siap mpi..last2 ad org kjut panggil nma Siti bgun,,bgu tu clik mata tg jam 9.30am..

IKLAN

Misi tolak naik wad masa tu pk sakit bkas tebuk xleh grak luka dlm prut kn..ptg plk dktr pntau..Alhamdulillah dh buang cyst dh bersih cantik dan Alhamdulillah kndungan selamat..

PERKEMBANGAN TERKINI

Saya dpt cyst drah ni masa pregnant, masa muda2 dlu saya kuat minum caffein dan selalu jgk la beli suplement.

Sekarang, Alhamdulillah sya dah 37 weeks pregnant sihat and bby pun sihat. Cyst yg saya kena cyst jenis darah,cyst ni jnis hormon,dulu saya amalkan pil2 suplemnt.

Nak elakkan daripada dijangkiti tu sy xpasti lagi sbb sy skrg dlm pantauan doktor, lepas bersalin nanti sy akan tanya doktor dengan lebih detail.

Di sini sya ingin berterima kasih kepada suami tersyg sbb doakan syg ngn baby slmt nd trima kasih kluarga y bg smngt.and kwn2 yg mndoakn.

Sumber : Siti Ara