Dakwaan yang menganggap wanita manja, lemah dan duduk di rumah menjaga anak-anak itu tidak tepat sama sekali. Namun tidak semua wanita begitu. Ada segelintir wanita telah membuktikan boleh setanding dengan lelaki.

Ada wanita bergelar juruterbang, bekerja di bidang lelaki dan sebagainya. Begitu juga dengan perkongsian seorang ibu ini yang mendapat perhatian warga net dalam group Kami Suri Rumah.

Ibu kepada tiga orang anak ini sebelum ini pernah bergelar suri rumah tangga tetapi disebabkan minta terhadap pemanduan kenderaan berat, beliau telah memilih bidang ini menjadi kerjaya barunya. Lebih manis, apabila mendapat sokongan daripada suami.

Ikuti perkongsian yang mendapat perhatian ramai suri rumah.

‘Saya Dulu Suri Rumah, Sekarang Jadi Pemandu Lori.’ Siapa Cakap Wanita Manja! Ini Buktinya

IKLAN

“Cakap sama itu company..Kalau saya seorang perempuan selayaknya jadi surirumah Dan tidak layak menjadi pemandu lori,tuan/puan boleh potong gaji saya sebanyak 20% Jika terdapat kecuaian dari kelemahan saya sebagai seorang wanita.

Jika mutu kerja saya menepati piawaian yg dikehendaki company,sila naikkan gaji saya sebanyak 20% dari Jumlah keseluruhan gaji saya..” (Amacam ayat mcm ni boleh tak diguna pakai.?)

DULU SURIRUMAHTANGGA

IKLAN

‘Saya Dulu Suri Rumah, Sekarang Jadi Pemandu Lori.’ Siapa Cakap Wanita Manja! Ini Buktinya
Saya dulu nya sorang suri rumah tngga..ada 3 org cahaya mata..tapi disebab akan minat terhadap kenderaan berat saya cuba untk berani kan diri lakukan kerja-kerja orang lelaki.

Siapa kata wanita lemah..sapa kata wanita x boleh bt..heiii wanita skrg pntang di cabar tau..tq husband bnyak support saya..btw suami saya x minat kerja2 mcm ni..tapi dia tak kisah dengan minat saya..ALHAMDULILLAH.

IKLAN

Ada juga ke suri yang dalam ni minat macam saya? Doakan segala urusan saya dipermudahkan. Next plan upgred lesen ke PSV BAS.

Sumber: NorDayana Natasha

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club