Apa agaknya perasaan kita apabila suatu hari nanti kita dipertemukan dengan seseorang yang tidak kita kenali namun dia mempunyai wajah seiras dengan kita. Mungkin seakan tidak percaya, teruja, terkejut, segan dan pelbagai lagi perasaan lainnya bercampur baur!

Mungkin itulah yang dirasai oleh Nora Aishah Ibrahim, 62 yang menetap di Taman Bunga Raya, Kuala Kangsar apabila  mendapat perhatian warganet gara-gara dikatakan wajahnya  hampir seiras Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

“Saya Segan Sebenarnya, Tetapi…”-Wajah Dikatakan Seiras Tunku Azizah, Tarik Perhatian Warganet!

Netizen di Tiktok mengatakan wajahnya sangat hampir seperti baginda, malah ada yang mengakui terkejut melihat wanita itu yang pernah muncul dalam satu rancangan memasak dalam talian, baru-baru ini.

Memetik berita di Harian Metro mengenai hal ini, Nora Aishah atau lebih mesra disapa Kak Cik berkata, sudah pasti dia berasa gembira dan bangga dengan pandangan orang ramai itu tetapi pada masa sama tetap timbul perasaan segan.

“Saya Segan Sebenarnya, Tetapi…”-Wajah Dikatakan Seiras Tunku Azizah, Tarik Perhatian Warganet!

IKLAN

“Tidak dinafikan ramai juga termasuk pelanggan dan ahli keluarga cakap wajah saya seiras baginda. Saya segan sebenarnya, tetapi saya anggap itu pandangan orang dan penghargaan buat saya.

“Ada orang cakap mungkin nampak seiras kerana saya juga memakai cermin mata dan gaya memakai tudung.

“Saya memang suka gaya ringkas sejak dahulu lagi terutama kalau memakai tudung bawal,” kata ibu kepada tiga anak itu ketika dihubungi, semalam.

Berhubung video TikTok, Kak Cik yang mengusahakan rendang tok kambing, ayam dan daging yang dimasak dengan dapur kayu itu berkata, anaknya berkongsi video terbabit hanya suka-suka kerana ramai individu meninggalkan komen yang wajahnya seiras baginda.

IKLAN

“Ramai yang komen cakap wajah kami seiras dan ada yang mahu melihat dari sudut hadapan, jadi anak kongsikan video saya.

“Kalau ada rezeki saya teringin berjumpa baginda kerana memang suka melihat baginda yang berjiwa rakyat dan berasa dekat di hati.

“Malah, saya mengagumi baginda yang mencemar duli memasak (untuk mangsa banjir) ketika banjir dahulu,” katanya.

IKLAN

Baca artikel menarik lain di sini:

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Saya Segan Sebenarnya, Tetapi…”-Wajah Dikatakan Seiras Tunku Azizah, Tarik Perhatian Warganet!