Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Sebak membaca perkongsian seorang ibu di laman facebooknya Diana Azmar apabila kisah seorang anak murid rebah tidak sedarkan setelah selesai menjalani peperiksaan UPSR subjek Sains yang merupakan kertas peperiksaan terakhir.

Dengan bantuan guru, anak murid ini dibawa ke hospital HUKM untuk rawatan lanjut. Di fahamkan adik Mohd Ameruddin Bin Harli Azman mengalami sakit bengkak otak akibat jangkitan kuman.

Pada mulanya anak murid ini tak hadir ke sekolah, tetapi telah dijemput oleh gurunya di rumah.

Anak murid ini bersama adik beradiknya tinggal bersama ibu setelah ibubapanya bercerai.

Ya Allah, besar sungguh dugaan buat keluarga ini. Sesungguhnya kita gembira meraikan anak habis UPSR dengan membawa anak pergi bercuti bersama keluarga. Sedangkan anak ini sebaliknya.

Pastinya anak ini ingin membesar dalam keluarga bahagia punya ibu bapa dan sihat sejahtera. Namun itulah ketentuan takdir. Moga Mohd Ameruddin cepat sembuh ye dik! Ada rezeki adik untuk mendapat kesihatan dan kebahagian di dunia aminn.

IKLAN

“Saya Tak Nak Mati Di Sekolah”. Sebak Kisah Anak Murid Ini Yang Rebah Setelah Selesai Exam UPSR

BISMILLAH…
HARI INI Jumaat, 28 September 2018.

Saya nak share kisah semalam yang dikongsi oleh seorang guru yang tinggal di kejiranan saya.

Murid di dalam gambar ni adalah adik Mohd Ameruddin Bin Harli Azman, anak murid beliau, pelajar tahun 6 di SK Taman Bukit Subang.

IKLAN

Semalam, 27 September 2018 hari terakhir peperiksaan UPSR. Di saat anak-anak kita termasuk kita sendiri menarik nafas lega dan meraikan ‘kemerdekaan kecil’ anak-anak kita, adik Ameruddin sebaliknya sengsara menanggung sakit bengkak otak akibat jangkitan kuman yang dialaminya. Dia terus tak sedarkan diri sebaik tamat paper Sains semalam.

Sekarang adik Ameruddin berada di HUKM untuk rawatan. Dia hanya tinggal bersama ibu dan 5 adik-beradiknya sejak kedua ibubapa mereka berpisah.

GAMBAR TERAKHIR: Screenshot wasap dari guru tersebut sangat menyentuh hati.

“Saya Tak Nak Mati Di Sekolah”. Sebak Kisah Anak Murid Ini Yang Rebah Setelah Selesai Exam UPSR

IKLAN

Mohon sesiapa yang sudi nak bagi sumbangan kepada keluarga ni, saya sertakan nombor akaun ibu kepada adik Ameruddin. Sesiapa yang nak hubungi sendiri keluarga beliau boleh pm saya untuk saya berikan contact number.

Diizinkan share dan war-warkan kepada yang lain. Harap usaha kecil kita dapat membantu meringankan beban mereka. Budi baik kalian diucapkan ribuan terima kasih.

BSN 10100-29-00061635-2
Rosliza Abd Kadir

Ibu kepada adik Ameruddin Harli Azman

ATAU

BANK RAKYAT
11-038-100229-2
(Persatuan Ibubapa Dan Guru SK Taman Bukit Subang)
*Sila remarks sumbangan kepada adik Ameruddin