Aqish telah menggegarkan satu Malaysia dengan pendedahan tentang bapanya di sebuah podcast di YouTube.

Kata-kata Aqish membawa kejutan kepada para penonton dan pendengar apabila Aqish menceritakan kelakuan sebenar bapanya terhadap Aqish sekeluarga.

Puteri Balqis Ashikin atau lebih dikenali sebagai Aqish, 15 tahun, merupakan seorang pelakon kanak-kanak yang popular sejak umur 2 tahun.

Di Sebalik Populariti Kerjaya Sebagai “Mr. Pilot”.

 

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

“Saya Tengah Mandi Pun Dia Terus Masuk…”- Aqish

Aqish telah sudah lama tidak muncul di kaca TV tetapi akan terlibat dengan satu projek pada tahun depan.

Aqish merupakan seorang mangsa penderaan kanak-kanak dari segi seksual, fizikal dan emosi.

Dalam podcast ini, Aqish menceritakan pengalamannya sewaktu membesar dan membuat pilihan untuk tidak merahsiakan kes ini lagi.

 

IKLAN

“Saya Tengah Mandi Pun Dia Terus Masuk…”- Aqish

 

Bapa Aqish dicorakkan sebagai seorang yang bernafsu tinggi ataupun “bernafsu binatang” apabila Aqish mendedahkan bahawa bapanya gemar menonton video lucah dengan kelantaran suara yang kuat di kawasan-kawasan terbuka seperti kedai Mamak bersama rakan-rakannya dan pada ketika itu, bapanya akan menyuruh Aqish yang berumur 5 tahun sewaktu itu, untuk menonton video tersebut bersamanya.

“Bila Aqish tengah belajar, dia akan buat-buat marah dan suruh Aqish masuk bilik. Dia akan masuk dan buat-buat membuka tali pinggang dia tetapi dia akan mencangkung dan merab* saya…”

Aqish juga meluahkan bahawa bapanya merupakan seorang yang baik di depan orang lain tetapi sebalik pintu rumah mereka, itu bukanlah hakikatnya. Bapa Aqish akan menci*m dan merab* Aqish di rumah.

Ibu Aqish juga merupakan salah satu mangsa penderaan sebelum mereka bercerai. Aqish menceritakan bahawa bapanya banyak berhutang tetapi ditinggalkan untuk ibu Aqish menyelesaikannya.

IKLAN

Aqish berdiam selama ini kerana ibunya yang percaya jika kes ini diceritakan, ia akan membawa parah kepada mereka kembali. Aqish membuat keputusan untuk akhirnya luahkan penderitaan yang dilalui oleh mereka.

Jika anda membaca artikel dan terfikir kenapa Aqish baru sahaja menceritakan hal ini memandangkan ini telah berlaku pada waktu dahulu, anda perlu memahami situasi Aqish dan ibunya pada zaman itu. Bukan mudah untuk seorang mangsa penderaan kanak-kanak untuk meluahkan trauma dan derita yang telah mereka lalui.

Semoga Aqish dan ibunya mendapat keadilan yang sepatutnya. Buat pembaca di luar sana, semoga artikel ini memberi manfaat kepada anda. Ingat, keluarga adalah orang dan tempat yang sepatutnya memberi perasaan selamat dan tenang. Jangan salah gunakan hak dan kuasa anda sebagai ibu bapa. Sayangilah anak-anak anda.

Sumber: Bros Gang TV

IKLAN

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

“Saya Tengah Mandi Pun Dia Terus Masuk…”- Aqish