Dalam melayari alam rumah tangga kena ada ‘give and take’. Sering kali soal nafkah menjadi isu dalam rumah tangga. lebih-lebih lagi buat isteri yang tidak bekerja. Konon tidak perlu duit kerana segala keperluan sudah disediakan.

Jika suami yang memahami kosep perkahwinan yang sebenar pasti tahu pemberian nafkah yang sebenarnya. Tidak hairanlah jika ada antara suami yang banyak duit nanti tidak pernah lekat di tangan. Ada sahaja keperluan yang tidak mencukupi.

“Sebab Apa Rezeki Selalu Tak Cukup?” Benda Yang Mungkin Suami Terlepas Pandang ‘Hutang Nafkah’. Deep!

Biarpun sedikit, tidak mengapa kerana pemberian itu lebih bermakna kepada isteri. Yang pentingnya isteri redha dengan pemberian nafkah suami. Jika isteri tidak redha, bimbang sempit rezeki suami.

Semoga perkongsian dari Khairul Johari ini memberi manfaat kepada anda semua.


HUTANG KEPADA ISTERI

IKLAN

Benda paling suami terlepas pandang.. HUTANG NAFKAH.. Sebab apa rezeki selalu tak cukup? Sebab apa dapat banyak pon tak cukup? Duit habis tapi tak nampak spend untuk apa?

Hati kusut.. Tanya isteri anda,tanya dari hati ke hati.. Adakah dia redha untuk segala nafkah suami terhadap isteri.. Tanya isteri,adakah dia betul2 halalkan segala hutang nafkah yang suami berhutang tu?

Percayalah,isteri ni sebenarnya banyak benda dia pendam tapi dia takkan luahkan sebab menjaga hati.. kedua sebab nak elakkan pergaduhan.. JANGAN KEDEKUT dengan isteri..

IKLAN

“Sebab Apa Rezeki Selalu Tak Cukup?” Benda Yang Mungkin Suami Terlepas Pandang ‘Hutang Nafkah’. Deep!

perasan tak pasangan yang bahagia selalunya suami tak kedekut dengan isteri.. Perasan tak?? Makan isteri berkira,sampai isteri kena keluarkan duit sendiri.. dalam tak sedar,kita suami dah BERHUTANG dengan isteri..

Kite tengok isteri tak kisah,kita tahu ke dalam hati dia?

IKLAN

Mak Ayah dia lepaskan dia untuk menjadi isteri kamu untuk dijaga macam diorang jaga.. bukan kamu nkerah tenaga dia macam BABU.. bukan untuk kamu kerah kudrat dia siang,malam 24jam tanpa rehat..

Bukan untuk kamu lukakan hati dia sedangkan hati kamu,kamu nak dia jaga.. Kalau dia tahu layanan kamu terhadap anak dia agak2 dia akan bagi tak kahwin?

“Sebab Apa Rezeki Selalu Tak Cukup?” Benda Yang Mungkin Suami Terlepas Pandang ‘Hutang Nafkah’. Deep!

Kahwin ni bukan untuk SEDAP semata.. tapi banyak TANGGUNGJAWAB yang kena pikul.. Atas dunia boleh kite ngelat,tapi kita kena ingat Allah Azza Wajalla Maha Melihat.. Kita akan dipersoalkan kat akhirat esok2..

Jadilah suami yang bertanggungjawab. Sayangilah isteri. Jagalah perasaan isteri. Isteri lah punca rezeki suami makin bertambah. Semoga kita terus bahagia dan mendapat keberkatan daripada Allah SWT. Aamiin..