Gambar sekadar hiasan

Beberapa hari yang lalu tular kejadian yang menyayat hati apabila bayi yang baru berusia enam bulan disahkan meninggal setelah mengalami sesak nafas akibat menempuh perjalanan sejauh 500KM dengan menaiki motosikal.

Difahamkan bapa bayi membawanya  Jawa Tengah ke Jawa Timur untuk menonton perlawanan bola sepak, lapor laman berita Coconut News hari ini.

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Di Sebalik Populariti Kerjaya Sebagai “Mr. Pilot”.

 

SESAK NAFAS

Sebab Ayah Nak Tengok Bola, Bayi 6 Bulan Maut Lepas Sesak Nafas.
Gambar sekadar hiasan

Perkara itu disahkan sendiri oleh ibu bapa mereka dan ianya tular di Twitter (sebelum dipadamkan) dengan memberikan luahan rasa bersalah atas kesilapannya itu.

Menurut ayah kepada bayi tersebut, dia bersama isterinya bawa bayi tersebut menaiki motor dari Tegal ke Surabaya pada 30 Julai lepas untuk menonton pasukan bola sepak kegemaran mereka beraksi.

Menurutnya, mereka bertolak dari Tegal pukul 5:38 petang (waktu tempatan) pada Sabtu lalu dan tiba di Surabaya jam 7.15 pagi keesokan harinya.

Jarak antara dua wilayah itu adalah sekitar 500 kilometer (km).

IKLAN

Bagaimanapun, sebaik tiba di rumah, bayi itu mula batuk dan sukar bernafas. Ibu bapanya membawa anak mereka ke hospital, namun dia meninggal dunia walaupun doktor berusaha sedaya upaya untuk menyelamatkannya.

Sesampainya mereka ke destinasi, bapa menjelaskan bahawa bayinya batuk-batuk dan susah bernafas. Mereka bergegas ke hospital dan disahkan meninggal dunia setelah doktor berusaha sebaik mungkin untuk menyelamatkan bayi perempuannya.

“Ini semua kebodohan yang disaluti dengan ego dan kesombongan saya. Yang bertekad mangajak anak saya berusia 6 bulan untuk berjalan dari Tegal ke Surabaya untuk perlawanan bola sepak. Memang saya yang bodoh.”

Menerusi coconuts.co, dalam tweet tersebut, si bapa ada lampirkan bayi yang sudah di kafankan. Katanya, dia mahu jadikan pengalaman pahit dalam hidupnya ini sebagai satu pengajaran buat ibu bapa

IKLAN

Sebab Ayah Nak Tengok Bola, Bayi 6 Bulan Maut Lepas Sesak Nafas.

Sumber: Kosmos  foto : Aji Wijaya

 

IKLAN

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Sebab Ayah Nak Tengok Bola, Bayi 6 Bulan Maut Lepas Sesak Nafas.

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI