Sudah setahun penyanyi terkenal Siti Sarah Raissudin meninggal dunia dan semestinya pemergiaan Sarah sangat meninggalkan kesan yang mendalam buat keluarga terutamanya suaminya, Shuib dan anak-anaknya yang masih kecil.

Sejak itu, Shuib bertindak sebagai ayah dan ibu  bagi anak-anak mereka. Ketabahannya menjaga anak-anak terutama yang anak bongsunya, Ayash Affan yang baru dilahirkan ketika itu menarik perhatian.

Acap kali digosipkan bercinta dengan beberapa wanita, Shuib akhirnnya menyatakan hatinya seperti dibuka kembali untuk mencari pasangan untuk dirinya dan ibu kepada anak-anaknya.

“Mereka selalu beritahu alangkah seronoknya jika ada ‘aunty’ yang boleh menemani mereka untuk berjalan-jalan dan sebagainya sebab itu mentua saya juga sering bersama mereka. “

“Sejak Menjadi ‘Ibu’ Dan Bapa, Saya Belajar Dan Memahami Banyak Benda. Apa Yang Paling Penting Untuk Anak” – Shuib

Tambahnya, dia melihat dengan jelas bahawa anak-anak seperti memerlukan seseorang untuk menjaga mereka setelah kehilangan seorang ibu.

“Sejak menjadi ‘ibu’ dan bapa mereka ini saya belajar dan memahami banyak benda. Kalau dulu rasanya bila orang tanya bila hendak berumah tangga kembali tu saya sendiri tak tahu.”

IKLAN

Kalau dulu orang tanya bila nak berumah tangga semula, saya tiada jawapan. Tapi sekarang, saya nampak mungkin dah ada ke arah itu, tapi saya belum bersedia untuk berkongsi buat masa sekarang.

“Apa yang paling penting untuk anak-anak sebab misi seorang bapa ini hendak membesarkan anak-anak sebab nak bagi kasih sayang serta nak seimbangkan semua perkara.

“Jadi wanita itu biarlah yang ada sifat keibuan yang sangat tinggi untuk menyayangi anak-anak saya.

“Jadi kalau bakal isteri itu dah ada ciri-ciri itu pun sudah cukup. Kalau untuk saya mungkin kelebihan jika seseorang itu boleh faham saya dan kami serasi.

Shuib dilihat sebagai bapa contoh buat kita semua. Bukan senang untuk menjadi bapa dan ibu buat anak-anak yang masih kecil dan masih belum mengerti kehidupan dan sangat memerlukan perhatian.

IKLAN

“Sejak Menjadi ‘Ibu’ Dan Bapa, Saya Belajar Dan Memahami Banyak Benda. Apa Yang Paling Penting Untuk Anak” – Shuib “Sejak Menjadi ‘Ibu’ Dan Bapa, Saya Belajar Dan Memahami Banyak Benda. Apa Yang Paling Penting Untuk Anak” – Shuib

Sumber : Gempak

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

IKLAN

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

“Sejak Menjadi ‘Ibu’ Dan Bapa, Saya Belajar Dan Memahami Banyak Benda. Apa Yang Paling Penting Untuk Anak” – Shuib

 

Nak tambah ilmu tentang penyusuan susu ibu, jom join webinar PERCUMA Ya, Aku Mampu Susukan Anak! secara ONLINE pada 29 Oktober 2022. Daftar nama anda di SINI

“Sejak Menjadi ‘Ibu’ Dan Bapa, Saya Belajar Dan Memahami Banyak Benda. Apa Yang Paling Penting Untuk Anak” – Shuib