Sudah tentu mereka yang belum memelihara kucing akan membuat pilihan memiliki si bulus selepas membaca perkongsian ini.

Ia menghuraikan kenapa kita harus memelihara kucing di rumah dari segi spiritual.

Malah haiwan ini adalah yang disayangi oleh Nabi Muhammad SAW. Sudah tentu makhluk ini istimewa.

Ikuti perkongsian ini.

Ramai yang menyangka kucing tidak mempunyai apa-apa pekerjaan, mereka hanyalah makhluk pemalas yg hanya tau makan dan minum. Namun bukan itu sebenarnya !
Adakah anda tahu bahawa dizaman ini lebih ramai org memiliki kucing berbanding anjing? Tahukah anda apa misi dan tugas seekor kucing?

IKLAN

Selain Suka Belai Si Bulus, Ini Sebab Lain Pelihara Kucing Dari Sudut Spritual Yang  Kena Tahu.
Saya akan merungkai beberapa tips rahsia seekor kucing yang belum anda ketahui.
Semua kucing mempunyai kuasa, secara harian utk menyingkirkan energi negatif dr tubuh kita.
Sebaik sahaja kita tidu kucing akan menyerap energi ini. Jika ada lebih ramai org dlm satu keluarga, dan hanya ada seekor kucing, kucing juga mampu menyerap semua lebihan energi negatif dari semua orang ini.
Apabila mereka tidur, badan kucing akan melepaskan energi negatif yg telah mereka serap dr kita td. Jika kita terlebih stress, kucing akan mengambil lebih masa utk melepaskan energi ini dan energi negatif ini akan menjadi lemak dlm badan kucing sehingga ia dilepaskan. Kita akan berfikir bahawa mereka gemuk, disebabkan makanan yg kita berikan!

PELIHARA LEBIH DARI SEEKOR
“Bagus untuk mempunyai lebih dari seekor kucing di rumah, supaya beban utk menyerap energi negatif dapat dibahagi sama rata antara mereka.”

Kucing juga akan melindungi kita di malam hari, agar tiada roh yg tidak diperlukan memasuki rumah semasa kita tidur…
“Sebab itu mereka suka tido di atas katil dengan kita. Dan jika mereka fikir kita baik2 sahaja, mereka tidak akan tido dengan kita di malam itu.”

IKLAN

Sekiranya ada sesuatu yg pelik berlaku disekeliling kita, mereka akan terus melompat ke atas katil utk melindungi kita…
Jika ada org yg berkunjung ke rumah kita, dan kucing merasakan bahawa ada ancaman atau benda buruk, kucing akan mengelilingi kita utk melindungi kita. Kita harus la berwaspada. Sekiranya mereka berlari mendapatkan orang itu, mencium mereka dan ingin dibelai, kita tahu bahawa boleh berehat.

KUCING MENYEMBUHKAN

Jika anda tiada kucing, dan ada kucing jalanan memasuki rumah anda, peliharalah kucing tersebut, kerana anda sesungguhnya memerlukan kucing pd saat itu…
‘Hurm, kucing jalanan sedia membantu anda!”. Berterimakasih lah kerana rumah anda telah dipilih oleh sikucing utk tujuan ini. Jika anda tidak boleh memelihara kucing jalanan tadi, cari la tempat yg sesuai utk nya.
Kucing biasanya datang kepada kita secara fizikal tanpa sebab2 yg diketahui, dan di dalam mimpi kita dapat melihat sebab kenapa kucing itu muncul seketika. Berkemungkinan ada hutang karma yang harus dibayar kembali kepada kita. Mereka mesti melindungi anda.

IKLAN

“Oleh kerana itu jangan takut atau menakutkan kucing.” Kerana ia pasti kembali kepada anda utk memenuhi tanggungjawabnya….kucing menyembuhkan kita.”

Kucing adalah makhluk yg comel, kasih mereka kepada kita sgt jujur dan melebihi segalanya, cuma mereka punya cara yg berbeza utk menzahirkan kasih mereka.
“Mereka adalah sahabat teragung dan terbaek antara semua-semua sahabat…”
*Manusia yang alergi pada kucing secara emosinya adalah gagal utk mencintai seseorang secara mendalam, kerana mereka sering melindungi perasaan sebenar meraka.”

Suatu perkongsian yang bermanfaat.

Kredit: Translated by #MyOwnPetShop via pakar diari hati