Apabila menyentuh mengenai hiasan dalaman rumah, pastinya ramai wanita suka hal ini lantaran ia menjanjikan mood yang selesa dan ceria. Siapa yang tak nak rumah cantikkan. Namun, paling merisaukan apabila kena teliti dalam memastikan tiada habuk yang terperangkap sebalik hiasan yang disusun atur dengan kemas. Jika dibiarkan tentu boleh menyebabkan pengudaraan rumah tidak segar.

Bagaimana pun, baru-baru ni tular mengenai pokok ‘‘Snake Plant’ yang diiktiraf NASA sebagai pokok yang mampu mengurangkan habuk di dalam rumah. Tentu ia membantu mengurangkan masalah kaum wanita ketika mengemas rumah.

Tular perkongsian wanita ini tentang kelebihan Pokok ‘Snake Plate’. Lepas ni boleh lah tanam pokok ini. Menarik!

IKUTI PERKONGSIAN INI.

“Rumah Kurang HABUK”- Ini Kelebihan Pokok ‘Snake Plant’ Yang Diiktiraf NASA

Siapa Sangka, Pokok ‘Snake Plant’ Yang Diiktiraf NASA Ni Punya Banyak Kelebihan Antaranya Habuk Rumah Berkurangan. Wanita Ini Kongsi Manfaatnya. 

IKLAN

5 FAKTA YANG PERLU ANDA TAHU TENTANG SNAKE PLANT

1. Antara pokok hidup paling POPULAR yang diiktiraf oleh NASA bukan hanya kerana senang dijaga namun kebaikan yang diberi kepada manusia.

2. Snake plant bukan hanya membebaskan OKSIGEN tetapi mampu menyingkirkan karbon dioksida serta menapis TOKSIN beracun dalam udara seperti formaldehyde, benzene dan trichlorethylene.

IKLAN

KURANGKAN HABUK

Siapa Sangka, Pokok ‘Snake Plant’ Yang Diiktiraf NASA Ni Punya Banyak Kelebihan Antaranya Habuk Rumah Berkurangan. Wanita Ini Kongsi Manfaatnya. 

3. Yang paling BEST, semenjak ada snake plant atas rak, habuk semakin berkurang. Kalau tidak setiap hari perlu kena lap habuk.

IKLAN

4. Snake plant sering disebut ‘Hard To Kill’. Sesuai sangat bagi mereka yang baru berjinak buat dekorasi rumah dengan pokok hidup. Yang rasa ‘tangan panas’ pun boleh cuba tanam.

5. Snake plant sangat senang hidup walaupun tidak ada akar, potong bahagaian bawah daun menyerong. Mudah tumbuh bila tanam dalam pasu.

6. Bagi anda yang ada masalah susah tidur, letak sepokok snake plant dekat katil, ia mampu memberikan oksigen dan menyerap segala toksin beracun dalam bilik.

Semoga bermanfaat.

Sumber: Fidz

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI