“Sini Tempat Orang Nak Mati”. Doktor Cakap Kasar Kepada Pesakit, Lelaki Ini Luah Kecewa

Hospital adalah tempat untuk mendapatkan rawatan kesihatan dan kecederaan yang memerlukan nasihat dan rawatan daripada pakar atau doktor yang bertugas. Di sini adalah tempat pertama akan kita bawa untuk mendapatkan bantuan segera untuk mengelak sebarang perkara yang tidak dingini jika dibiarkan tanpa rawatan.

Namun, siapa yang tidak kecewa apabila kehadiran ke hospital tidak dialu-alukan sebaliknya di lontar kata-kata yang tidak sedap didengar.

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

DOKTOR BERCAKAP KASAR KEPADA PESAKIT, LELAKI INI LUAH KECEWA

Begitulah yang diluahkan oleh seorang pengguna, Muhamad Azmi Yusof menerusi group Warga Kuantan OFFICIAL  yang kecewa dengan layanan diberikan oleh seorang pegawai perubatan di sana. Difahamkan kejadian itu berlaku di sebuah hospital kerajaan di Pahang dan dia yang tidak mempunyai pertalian darah telah membantu mangsa kemalangan untuk di bawa ke hospital.

Menurutnya lagi, dia bersedia untuk dipanggil pihak pengurusan agar kejadian berkenaan tidak lagi berulang.

Sehingga perkongsian ini ditulis kira-kira 2 jam lalu, pelbagai komen diluahkan oleh wargamaya yang turut bersimpati dengan kejadian yang menimpa ahli keluarga berkenaan.

Ikuti perkongsiannya. Moga jadi iktibar supaya menjaga etika dalam apa jua perkerjaan yang kita lakukan.

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

IKLAN

“Sini Tempat Orang Nak Mati”. Doktor Cakap Kasar Kepada Pesakit, Lelaki Ini Luah Kecewa

  “Sini Tempat Orang Nak Mati”. Doktor Cakap Kasar Kepada Pesakit, Lelaki Ini Luah Kecewa

“Sini Tempat Orang Nak Mati”. Doktor Cakap Kasar Kepada Pesakit, Lelaki Ini Luah Kecewa “Sini Tempat Orang Nak Mati”. Doktor Cakap Kasar Kepada Pesakit, Lelaki Ini Luah Kecewa

 

Semalam 02 jan 2023 lebih kurang antara jam 17.40 pm-18.00pm,saya telah membantu menghantar dua orang(1 org dewasa lelaki umur lingkungan 20an dan anak saudara beliau perempuan umur dlm 9 ke 10 tahun) ke unit kecemasan Htaa akibat kemalangan.

Sampainya disana saya di minta merujuk ke bhg rekod dan penerimaan pesakit.
Kemudian sambil mendukung kanak2 tersebut saya di bawa masuk ke dlm bilik kecemasan dan di dalam nya ada beberapa kakitangan hospital lelaki dan wanita.

IKLAN

Bersama saya waktu itu ada sorang staff lelaki baju hijau dan sorang staf perempuan(nama tak ingat). staf tsb minta saya duduk kan budak tsb atas katil.
datang seorang doktor berkacamata dan berbaju T hitam terus bercakap kasar…

Luka je pun…ingat nak mati dah. kemudian dia suruh budak tu buka mulut.(mulut budak tu luka berdarah dan bibir bengkak). Budak tu nenangis cakap sakit .

Doktor tersebut berkasar cakap ” kalau menangis pergi balik. knp dtg sini, sini tempat org nak mati ..budak tu pun menangis ketakutan.

Di sebabkan bnyk kali dia suruh budak tu balik,saya mula bersuara kepada doktor tsb kerana mengapa beliau bercakap kasar sedangkan dia budak.
doktor tsb persoalkan sape saya.

Saya bgtahu saya hanya membantu bawa budak ni ke htaa.
Dia terus cakap dan tunjuk kepada saya dgn kasar …ini semua tempat org2 nak mati je…Terus saya jawab saya akan buat lapuran atas sikap dia.
kemudian doktor tsb keluar dan memarahai bapa saudara budak tadi( bapa saudara budak ni pun luka2).

Saya terus bertanya kpd jururawat perempuan tu siapa nama doktor tersebut…serbasalah dia nak bgtahu..
tapi bila saya terus bertanya akhir beliau memberitahu nama doktor tersebut ialah Dr Abdullah.(betul atau tidak itu nama sebenar saya x pasti tetapi itu lah nama yg di sebut oleh jururawat).

KECEWA TIADA ETIKA KETIKA BERTUGA

Kepada KP Htaa,saya rasa doktor ini tiada etiqa dan beradap.dia sebenarnya mmg tidak berminat menjadi doktor. Usia nampak muda lagi tapi sombong tiada akhlak.
agaknya disebab kan stres bekerja hari cuti sampai tiada akhlak.tiada budi bahasa.

IKLAN

Berkasar kepada budak2 yang masih bawah umur. Peristiwa tsb mmg di saksikan oleh jururawat yg ada bersama ketika itu.
saya sedia di panggil pihak pengurusan htaa mahupun KP sendiri utk memberi keterangan yg jelas.

Moga ada tindakan oleh pihak pengurusan ke atas Dr. tsb agar selepas ini beliau belajar beradab semasa menjalan kan tugas. Ramai juga kakitangan kjaan mahupun swasta yg berkerja berat atau ringan pada hari2 kelepasan.bukan dia sorang sahaja.
mohon tindakan susulan dari pihak HTAA.
sekian.

Sumber:  Muhamad Azmi Yusof

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

“Sini Tempat Orang Nak Mati”. Doktor Cakap Kasar Kepada Pesakit, Lelaki Ini Luah Kecewa