Siapa tak kenal dengan pelakon dan penyanyi, Fatin Afeefa yang sedari kecil lagi sudah menceburkan diri dalam industri seni tanah air.

Walaupun terpalit dengan beberapa isu bersama bekas suaminya sebelum ini, sekali lagi namanya melonjak di sosial media yang ternyata kagum dengan didikan yang diberikan kepada anak-anaknya.

Baru-baru ini menerusi live di laman TikTok miliknya, Fatin Afeefa memberitahu bahawa kedua-dua anaknya iaitu Adam Aisy Arrian dan Ivy Herra Sophia dalam proses ingin khatam kitab suci Al-Quran.

Wajib Baca : ‘Mungkin Ini Hikmah Allah Hadiahkan Pada Aku’ – Rita Rudaini

Mengaji Dari Lepas Isyak Sampai 10 Malam

Fatin Afeefa pada awalnya menjawab soalan peminat di bahagian komen yang bertanyakan tentang keberadaan anak lelakinya dan dia mendedahkan bahawa kedua-dua cahaya matanya sedang mengaji.

IKLAN

Anak-anak saya sekarang tak ada kat rumah. Diorang pergi mengaji. Pukul 10 nanti baru balik dari waktu Isyak tadi.

Malah, dia juga memberitahu kepada peminat bahawa anak-anaknya terutama Arrian melarang dirinya daripada mengambil mereka daripada tempat mengaji sebelum pukul 10 malam.

Mesti Baca :

IKLAN

Berlumba-lumba Nak Khatam
Ini kerana, kedua-dua anaknya sedang berada dalam proses ingin khatam kitab suci Al-Quran sebelum 2022 berakhir walaupun Fatin Afeefa menegaskan bahawa mereka berkemungkinan tidak sempat untuk berbuat demikian memandangkan baru saja masuk juzuk kesebelas.

Diorang berdua tengah berlumba-lumba nak khatam Al-Quran tahun ini. Sebab itu, dua-dua tak bagi saya ambil balik mengaji awal. Arrian pula sebab Ivy dah lebih beberapa surah daripada dia, jadi dia nak kejar balik.

IKLAN

Dalam pada itu, Fatin sempat mengatakan bahawa dia akan pastikan kedua-dua anaknya menghafaz al-Quran pada masa akan datang selain mendapat ilmu agama secukupnya.

Artikel Berkaitan

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

‘Sokong Anak Nak Khatam Al-Quran.’ Cara Didikan Fatin Afeefa Ini Raih Pujian Ramai

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI