Siapa pun pasti akan teruja untuk menyambut acara istimewa bila sudah bergelar papa dan mama. Terbaharu untuk sambutan Hari Bapa pada minggu lepas, pelakon popular Mira Filzah yang baharu sebulan bergelar ibu turut meraikan Hari Bapa untuk suaminya Wan Emir Astar.

Mira yang memuat naik foto keluarga kecilnya menyambut Hari Bapa dengan kapsyen yang mengakui setelah bergelar ibu barulah dia faham kenapa kebanyakan geng mak-mak sukar nak bergambar sempurna dengan anak.

Cahaya mata pertama Mira dan Wan Emir yang diberi nama Wan Khair Amir jelas tidak memberikan kerjasama ketika foto diambil.

Struggel Is Real

Struggle is real. Tangkap gambar pun guna timer camera depan je. Sorry Amir, tahu awak dah mengantuk. Tapi kan Father’s Day, tak kan gambar berdua je. Mesti lah bertiga. Sowieeee @wankhairamir macam kena paksa pula bergambar ya.

Jika sebelum ini Mira yang mempunyai seramai 7.3 juta pengikut di Instagram rajin berkongsi gambar OOTD (Outfit Of The Day) untuk mempromosi pelbagai jenama pakaian yang diwakili sebagai jurucakap, mengakui sukar rupanya nak bergambar dengan anak dalm posisi yang sempurna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah)

Welcome To Parenthood

Meninjau ke ruangan komen, pengikut pengacara dan juga usahawan ini turut sama mengiyakan kata-kata Mira.

Kebanyakan mereka turut berkongsi pengalaman yang sama serta meninggalkan kata-kata semangat supaya tak berputus asa mengambil gambar bersama anak.

Bahkan ada juga yang turut memberitahu hanya bila anak sudah besar barulah boleh ada perfect family photo.

Macam Muka Mama

Walaupun Mira tidak berkongsi wajah anaknya dengan jelas tetapi ramai pengikutnya boleh mengagak wajah Amir comel dan ada iras seperti mamanya.

IKLAN

Selain itu mereka juga kagum melihat kegigihan Mira memegang kuat bayinya yang kelihatan meronta-ronta kerana mengantuk demi hendak mengabadikan foto mereka sekeluarga meraikan Hari Bapa.

IKLAN

Sumber: IG Mira Filzah

Kepada mama-mama yang tengah pregnant, masih sempat lagi nak join webinar Aku Tak Serik Bersalin yang akan berlangsung hari Ahad ni (26hb Jun 2022) secara online.

Daftar secara percuma di sini Webinar Aku Tak Serik Bersalin