Susah dan senang adalah adat dalam rumahtangga. Ada kalanya pendapatan suami tidak mencukupi. Ketika ini jangan malu apabila suami nak guna duit isteri. Namun kena tahu cara yang betul barulah dikatakan tak ambil kesempatan.

Perkongsian Mohd Fhais di laman facebooknya memang mendapat perhatian ramai. Maklumlah kadang suami ni ada ego juga, segan kepada isteri. Apa pun yang penting katanya, jangan ambil kesempatan kepada isteri. Isteri mana yang tak sayang suami kan. Cewah! Jom baca perkongsian ini..

Jangan Malu Guna Duit Isteri

Surirumah sekarang dah ramai yang pandai buat bisnes dari rumah, malah ada yang income mereka lebih tinggi dari suami. Suami tak perlu malu, malah patut bangga.

Isteri seorang yang berhati murni, pasti tidak mahu berpeluk tubuh sahaja bila melihat suami sedang kesempitan dan sedang ada masalah kewangan.

Kerana KELUARGA adalah segala-galanya bagi mereka..

Suami Ini Kongsi Ilmu Bagi Yang Nak Guna Duit Isteri. Barulah Dikatakan Tak Ambil Kesempatan!

Ada surirumah bersengkang mata nak semak tempahan, jam 2-3 pagi baru boleh buat kerja kena tidurkan anak dulu. Sebab itu isteri mudah kepenatan mudah stres gara gara oksitosin dalam badan kering. Bantulah mereka ini..

IKLAN

Mereka bekerja bukan untuk diri sendiri.
Semua usaha ini untuk anak, untuk keluarga dan untuk mahu membantu ringankan beban suami. Hargailah mereka ini..

Suami tak perlu malu, tak perlu ego, akui yang anda perlukan bantuan. Lebih baik di bantu oleh isteri sendiri daripada di bantu oleh orang lain yang penuh udang sebalik batu.

Tetapi..

Malulah jika anda tak ganti semula, malulah jika anda tak menghargai, dan malulah jika anda tak berusaha sedaya upaya untuk memikul tanggungjawab memberi nafkah itu.

Jangan sesekali mengambil kesempatan ke atas isteri. Malulah jika anda berkata alhamdulillah masa isteri cakap tak perlu ganti semula.

IKLAN

Walaupun isteri dah halalkan tapi halal di akhirat belum tentu lagi. Kan nafkah hukumnya wajib, bukan boleh halalkan.

Duit hanya kertas yang tak beri makna.

Duit tak peduli langsung kelangsungan hidup keluarga kita.

Jika koyak kertas tu, tiada apa pun yang berubah.

IKLAN

Tapi jika hati isteri yang koyak, segalanya dalam hidup kita akan berubah 360 darjah lebih buruk.

Share agar bermanfaat !

Mohd Fhais
Isteriku Bidadariku Penyelamatku

Sumber: FB Mohd Fhais

P/s : Jom belajar sama-sama membina keluarga yang harmoni dan bahagia di telegram saya. Join di sini -> t.me/CoretanFhais

bisnesbajubudak.com – bisnes #1 pilihan surirumah.

#CoretanFhais

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI