Untuk memastikan rezeki dalam hubungan suami isteri mengalir dengan mudah seorang suami yang baik harus mempunyai hubungan yang baik dengan isteri, Baiki hubungan jika rasakan isteri mulai terasa hati.

Nyata, kunci kebahagiaan dan rezeki melimpah ruah, suami juga perlu berbuat baik kepada isteri.

Asbab doanya, rezeki suami dimurahkan, asbab doanya, urusan suami dipermudahkan.

Sebagaimana perkongsian ini yang menjelaskan bahawa seorang suami harus menjaga hati isteri kerana lubuk rezeki adalah doa seorang isteri.

Suami Jika Rasa Rezeki Sempit Baiki Hubungan Dengan Isteri. Mungkin Ada Hati Yang Rasa Tak Dihargai.

Wahai suami…
“Kalau kau rasa isteri itu beban, maka ia akan jadi beban dalam hidup. Tapi kalau kau anggap isteri sumber asbab rezeki, ia akan jadi ‘magnet rezeki’.”

IKLAN

Nak rezeki sentiasa datang, dahulukan isteri lebih dari orang lain. Sebab bidadari kita tak pernah berhenti mendoakan dan dia adalah punca rezeki dalam rumahtangga.

Jantung sebuah rumah adalah seorang isteri. Jika hatinya tak bahagia, maka seisi rumah akan kena tempias nampak tak bermaya. Maka para suami, sayangi isterimu agar dia sentiasa gembira dan berdoa untuk kita.

Kata Ustaz Ebit Lew,
“Syukur pada Allah pemberi rezeki. Tiada yang boleh beri sesuatu melainkan Allah. Terima kasih Allah.

IKLAN

Belanja atas isteri dan keluarga sedekah paling besar nilainya. Nafkah wajib. Apa yang kita suka untuk diri, itu juga yang kita kongsikan dengan isteri.”

Suami Jika Rasa Rezeki Sempit Baiki Hubungan Dengan Isteri. Mungkin Ada Hati Yang Rasa Tak Dihargai.

Buat isteri gembira, rezeki datang. Buatkan isteri rasa dihargai, rezeki melimpah. Sentiasa buat isteri seronok, rezeki datang tak disangka.

IKLAN

Kawan-kawan,
Jika terasa rezeki sempit, usah risau. Perbaiki hubungan dengan isteri dulu. Check mana yang terkurang. Gembirakan hatinya. Insha Allah, awak akan lihat rezeki datang dalam bermacam bentuk rupa.

“A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.”

Begitulah.

Kredit Hafizul Hakim