Tips mengurat hati isteri. Yang ini panjang sikit tau. Yelah isteri kita kan. Mestilah kena jaga betul-betul.

Fahami kehendak fisiologi isteri.

Suami Penyayang Kena Fahami Kehendak Fisiologi Isteri, Barulah Sweet Rumahtangga!

Insyaallah isteri akan tenang dan bahagia. Sebenarnya isteri tidak memerlukan rehat yang banyak untuk mereka bahagia. Sebab itu kita tengok isteri boleh hadap kerja rumah 24jam.

IKLAN

Perhatikan. Dalam masa yang sama mereka boleh buat 2 3 kerja. Sambil goreng ikan boleh mandikan anak,boleh basuh pinggan, boleh mop lantai. Boleh bisnes online. Eh siap boleh order barang online depan kuali? Fuh.. hebat الله cipta otak wanita. inilah yang dipanggil ‘otak multitracking’,yakni boleh bagi tumpuan kepada banyak perkara dalam satu masa. Sebab itulah jangan pelik kalau mereka masuk mall rambang mata…?

Tapi.. apa yang buatkan mereka stress? Bukan sebab tidak cukup rehat. Sebab hormon oxytocin mereka turun secara mendadak bila stress. Kenapa stress? Sebab tiada tumpuan,perhatian,belaian dari suami. Hormon cortisol meningkat,mereka akan nampak lesu,kusam,suka makan makanan manis sebab cortisol telah bakar gula dalam darah.

Rupanya isteri kita ini,apabila mereka penat bukan sahaja perlu rehat,tetapi perlukan belaian,pelukan dan paling penting suami perlu jadi PENDENGAR yang setia. Dengar dengan penuh tumpuan,tatap wajah mereka sambil pegang tangan dan peluk dia dengan erat sambil gosok-gosok belakang mereka. Yes! Waktu ini oxytocin hormone mendadak naik.

IKLAN

Suami Penyayang Kena Fahami Kehendak Fisiologi Isteri, Barulah Sweet Rumahtangga!

sambil peluk dia,bisik ditelinga “Sayang…. bonus abang dah masuk….cakaplah apa sayang nak……”??

IKLAN

Jadi para suami rajin-rajinlah peluk isteri bukan sahaja ditempat tidur. Nampak isteri penat pergilah peluk dia,ajak anak peluk sekali. Dalam masa yang sama oxytocin dalam badan lelaki juga akan meningkat. Dengan pelukan kita akan jadi lebih tenang dan boleh buat banyak keputusan yang baik.

MOGA BERMANFAAT.

-EncikMatt-
#LelakiBurQa
#IsteriAnugerahTerhebatDariAllah
#JomBahagiakanPasangan

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI