Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul’ adalah peribahasa yang tepat bagi menggambarkan pengorbanan suami yang setia di sisi menjaga isteri yang terlantar sakit sejak tahun lepas akibat kemalangan jalan raya.
Lebih menyedihkan baru-baru ini, isterinya kehilangan kaki setelah terpaksa dipotong akibat jangkitan kuman.

Setelah diberhentian kerja tahun lepas akibat tidak hadir bekerja dalam tempoh yang lama, kini beliau bekerja disebuah stesen minyak. Jauh disudut hatinya berharap dapat menampung perbelanjaan kos perubatan isteri.

Namun ekoran masalah kewangan yang tidak mencukupi beliau pasrah moga ada yang sudi memberi sumbangan buat perbelanjaan kos perubatan isterinya.

Syarifudean, 42, yang tinggal di rumah sewa di Taman Desa Indah Nilai, dekat sini, berkata, kejadian berkenaan berlaku pada 23 April tahun lalu ketika isteri Noramalina Arifin, 34, dalam perjalanan ke tempat kerja di Nilai.

Syarifudean berkata, akibat nahas, isterinya koma enam hari di Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) Seremban dan menerima rawatan sehingga lebih tiga bulan sebelum dibenar keluar wad pada 5 Julai tahun lalu.

Menurutnya, sepanjang itu, tangan kanan sehingga ke paras lengan dipotong kerana jangkitan kuman.

IKLAN

Katanya, pada 3 September lalu, Noramalina dirujuk sekali lagi ke HTJ selepas kaki kanan isterinya itu berlaku jangkitan kuman.

Syarifudean yang berasal dari Gemas Negeri Sembilan manakala isteri dari Sepang Selangor berkata, sebelum kemalangan itu, dia bekerja di sebuah pasar raya di Teluk Panglima Garang, Selangor.

Dia yang belum mempunyai cahaya mata berkata, disebabkan terpaksa mengambil cuti tanpa gaji dalam tempoh lama kerana menjaga isteri, pengurusan pasar raya itu menamatkan perkhidmatannya pertengahan Mei 2019.

Beliau berkata, hampir sembilan bulan dia menganggur sebelum mendapat kerja di stesen minyak di pekan Nilai mulai Februari lalu dengan gaji RM1,200 sebulan.

IKLAN

Katanya, pendapatan bulanan yang ada habis digunakan bagi membeli ubat isteri dan kos harian yang berkaitan.

Ikuti perkongsian ini

Susah Senang Bersama, Biar Isteri Kehilangan Aggota Tubuh Badan, Suami Setia Disisi. Inilah Cinta Till Jannah!

Assalamualaikum Dan Salam sejahtera pada keluarga,saudara Mara,sahabat handai,rakan2 Dan yg mengenali diri sy Dan isteri..
setiap ujian Allah tu ada hikmahnya. Setelah lebih setahun 5 bulan, isteri tercinta terlantar akibat kemalangan jalan raya, sebelah tangan di potong dan beberapa bahagian tulang patah dari kaki hingga ke tulang belakang, kami diuji lagi baru-baru ini apabila doktor mengatakan sebelah kaki isteri perlu dipotong di atas paras peha akibat masalah saraf yang menjelaskan pengaliran darah. Allahuakbar.

IKLAN

Susah Senang Bersama, Biar Isteri Kehilangan Aggota Tubuh Badan, Suami Setia Disisi. Inilah Cinta Till Jannah!

Bukan memohon simpati, tetapi berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Sehingga kini tiada lagi sebarang pampasan di terima daripada insurans atau mana2 pihak berkaitan. Entah di mana silapnya. Pendapatan bulanan yang ada habis digunakan membeli ubat isteri. Pasti Allah sedang menguji hambaNya yang kerdil dan penuh dosa ini. Jika ada yang terdetik hati ingin membantu, hanya Allah membalas jasa kalian.

Mereka yang bersimpati boleh menyalurkan sumbangan menerus BANK ISLAM 05058023969373(Isteri yg sakit) *NORAMALINA BINTI ARIFIN*
MAYBANK 155108940110 SYARIFUDEAN BIN DRAWAH(suami) Qudin Drawuh atau 
maklumat lanjut hubungi Syarifudean di talian 013-2992524.

Semoga urusan pasangan ini dipermudahkan dan dimurahkan rezeki.


Kredit: Berita Harian & Qudin Drawuh