Zaman sosial masa kini, segala apa yang dimuat naik pastinya mencuri perhatian orang ramai. Ada sesetengah orang yang gemar berkongsi apa sahaja yang berlaku dalam kehidupan hariannya, gambar-gambar keluarga dan sebagainya.

Malah ada juga sesetengah orang mengehadkan perkongsian mereka di sosial media kerana bagi mereka ianya terlalu privasi sehinggakan kadangkala menimbulkan ‘buah mulut’ orang ramai. Lebih-lebih lagi tentang pasangan!

Masalah ini bukan hanya terjadi pada orang biasa, kalangan yang ternama juga turut terkena tempias misalnya Noor Nabila yang juga kakak kepada Neelofa yang menafikan dakwaan netizen bahawa rumah tangganya bermasalah hanya disebabkan jarang berkongsi foto bersama suami di media sosial.

Baginya lebih selesa memilih untuk mengekalkan kehidupan peribadinya bersama suami, Engku Emran Engku Zainal Abidin secara privasi.

“Suami saya seorang yang jarang berkongsi perihal peribadi di media sosial, secara tidak langsung saya pun jadi terikut dengan sikapnya itu.

“Bila anda dapat suami yang suka berkongsi, anda juga akan jadi sama naik. Saya dan dia sama. Kita pun dah melalui perkahwinan ketiga jadi kita lebih berhati-hati sikitlah.

IKLAN

“Namun, itu tidak bermakna retak atau apa. Kita percaya sahajalah seperti orang kata jodoh, ajal, maut ini semuanya kerja Tuhan.

“Begitu juga dengan perkahwinan. Selagi ada jodoh saya dengan suami, selagi itulah. Tak payahlah orang nak cuba teka atau membuat andaian,” katanya di sebuah majlis.

Mengulas mengenai kehidupan peribadinya yang sering menjadi perhatian netizen, Nabila menganggap perkara itu sebagai lumrah kehidupan sebagai keluarga selebriti.

“Tak Payahlah Nak Cuba Teka Atau Buat Andaian” – Noor Nabila Jawab Isu Jarang Berkongsi Foto Dengan Suami

IKLAN

“Saya tidak dapat lari daripada tempias kerana adik saya Neelofa, bekas suami saya, Sharnaaz Ahmad adalah artis. Begitu juga anak saya yang ada peminat tersendiri.

“Apa pun, saya hormat dengan pihak yang berminat untuk tahu. Namun, jika saya pilih untuk tidak berkongsi mungkin mereka pun kena hormat sekalilah kan,” tambahnya.

Nabila dan Engku Emran mendirikan rumah tangga pada 19 Mac tahun lalu.

IKLAN

Sebelum itu, Nabila pernah mendirikan rumah tangga dengan Sharnaaz pada 31 Mac 2017 dan bercerai secara hakam pada 9 Julai 2020 di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan.

Menerusi perkahwinan itu, mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Jebat Jayden yang kini berusia empat tahun.

Sumber : Harian Metro

Webinar Aku Tak Serik Bersalin merupakan webinar kehamilan dianjurkan untuk para ibu hamil yang menanti kelahiran cahaya mata. Membariskan ramai speaker-speaker hebat yang terdiri daripada pakar dalam bidang masing-masing. Antaranya Dr Maiza Tusimin, Dr Siti Sarah Aishah, Dr Tengku Puteri Zainab, Ustazah Fatimah Syarha, Encik Fhais Salim dan selebriti Ezzaty Abdullah. Jom daftar secara percuma di SINI!

“Tak Payahlah Nak Cuba Teka Atau Buat Andaian” – Noor Nabila Jawab Isu Jarang Berkongsi Foto Dengan Suami

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI