Lain orang, lain seleranya. Lagi-lagi dalam memilih makanan. Betul tak? Ada sesetengah orang suka ikut peredaran masa, makan ikut trend masa kini. Malah ada juga yang memang tekak orang zaman dulu, suka makanan dulu-dulu termasuklah kuih-kuih yang dahulu kala mak-mak kita selalu buat.

Yang mana tak ada plan apa petang-petang hening ni, boleh la santai bersama keluarga minum petang apam nasi ni. Sambil makan, sambil imbas kenangan dulu-dulu. Mesti meriah kan? Jom ikuti resipi dari Suhaila Sulaiman ni!

Suka melekat kat lelangit,di letak eno @ baking powder..itu antara sebab knp dulu sy tak suka mkn apam nasi.Sy suka pada rasa apam nasi yg ori..cuma guna yis saje.
Sy olah resepi yg ada..ni lah hasilnya.Jauh lebih sedap dn ramai yg suka..ikut sukatan bahan yg sy bagi(jgn ubah) .. innsyaallah pasti anda pun terikut suka 😁😀

IKLAN

RESIPI APAM NASI

1 cwn nasi – kisar halus
1/2 cwn gula( lebihkn klu nk manis lg)
11/2 cwn air
1/2 cwn tpung beras
11/2 tpung gandum
1/2 sk mauripan( lebihkn klu nk cpt di kukus)

● gaul semua bahan..kukus 8 minit jer(utk cup yg kecil spt gmbr di bwh)
● sy bancuh bahan pukul 12 tghari,sy mula kukus jam 6 ptg..sbb tu sy cuma letak sdikit yis( mauripan) saje.

Cair mcm ni tau..baru nnt hasilnya lembut..sampai esok pagi
Tenguk tu..anak kura2 dh naik atas periuk..😂😂😀 Sy hempapkn dgn lesung supaya cpt msk..sepanjang 8 minit di kukus sy buka 2 kali utk lap air pd ttup periuk tu.
Malas nk keluarkan pengukus yg besar..sy guna yg cute ni jer..😂😁
Gebu,gebas,lembut..