Paling asyik dapat menikmati kek keju yang dihasilkan sendiri. Tentu kepuasannya cukup luar biasa. Pun begitu perasan atau tidak, bila kita menyediakan bahan-bahan untuk membuat kek keju bukan mudah untuk mengeluarkan keju daripada bungkusannya.

Puas dipicit-picit namun tidak juga dapat dikeluarkan semua keju dan apa yang lebih rugi jika tertinggal banyak lebihan di dalam plastik pembungkus.

Berkongsi tentang tip atau cara betul untuk mengeluarkan keju daripada bungkusannya, @alisyasuez berkongsi info di aplikasi Tik Tok untuk manfaat bersama.

Cara Betul Keluarkan Keju 

Langkah 1 : Gunting di kiri dan kanan bungkusan.

Langkah 2 : Kemudian gunting melintang plastik pembungkus.

 

Langkah 3 : Tanggalkan dengan mudah pembalut dan keju dengan mudah boleh dimasukkan ke dalam bekas pengadun. Sedikit pun tiada kesan keju tertinggal pada bungkusan.

@alisyasuezLearn something new today ? Share la dekat kawan2 yang suka bake tu 🥰 ##fyp ##fypdongggggggg ##baking ##MYFOODIE♬ Sixty Second Commercial 1 by Michael Reynolds – malcolm

 

Sumber : @alisyasuez

IKLAN

 

ARTIKEL MENARIK:Susu Pekat Tinggi Kandungan Gula, Baik Guna Susu Sejat & Ni Penjelasan Pakar Tentangnya!

LAGI ARTIKEL MENARIK :Owning Lutsinar, Bukan Je Nampak Moden Malah Sesuai Sangat Untuk Ruang Tepi Rumah!

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

IKLAN

Yuran hanya RM30.00 sahaja terhad untuk 50 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club