Kontroversi membabitkan rumah tangga selebriti yang bergolak apabila dikatakan berlaku curang. Pelbagai pihak memberi reaksi berkenaan isu tersebut.

Tidak ketinggalan Dr Say atau nama sebenarnya Muhammad Shazril Shaharuddin, situasi tersebut bukan sahaja mengundang masalah dalam perhubungan suami isteri, bahkan ia mendatangkan kesan negatif kepada proses tumbesaran anak-anak.

“Tak Puas Hati, Duduk Bincang Bukan Berzina.” Ulas Isu Curang, Dr Say Akui KOMUNIKASI Kunci Rumah Tangga Bahagia!

Topik : Lelaki Curang? Salah Kami Ke?

Baru-baru ni panas isu seorang ex penyampai radio bukan host Tanya Doktor ye, curang dengan isterinya. Sy tahu ramai yg berang, sy baca pun sy berang. Bukan apa, kesian anaknya nanti bila tahu perangai sebenar bapaknya suatu hari nanti. Tapi sabar, kita fikir rasional sejenak mesti ada sebab seseorang tu curang dak? Ke korang rasa lelaki memang miang, gatal telur sokmo nak kacau perempuan lain?

“Tak Puas Hati, Duduk Bincang Bukan Berzina.” Ulas Isu Curang, Dr Say Akui KOMUNIKASI Kunci Rumah Tangga Bahagia!

Pun begitu, menurut pengacara rancangan Tanya Doktor ini, bukan semua lelaki bersikap sedemikian,. Justeru masyarakat tidak boleh menunding jari kepada semua lelaki.

IKLAN

Bagi sy semua yg berlaku pasti ada sebab, kiranya kenapa lelaki curang pun ada sebab. Contohnya isterinya bebel melampau ke, isterinya tak memuaskan kehendaknya ke, isterinya tak up to par dengan apa yg dia mahu ke. TAPI semua ni boleh bawak bincang wahai suami oiii. Ada apa tak puas hati, SIT DOWN & COMMUNICATE bukan berzina dengan perempuan lain. Macam sy, tak puas hati bini bebel banyak sy bitau dia “u bebel kencang ngat” & dia luahkan balik saying “u suka tanya benda sama banyak kali”.

“Tak Puas Hati, Duduk Bincang Bukan Berzina.” Ulas Isu Curang, Dr Say Akui KOMUNIKASI Kunci Rumah Tangga Bahagia!

Dalam masa yang sama, Dr Say turut menyarankan kepada pasangan suami isteri suapaya berkomunikasi bila mana mempunyai masalaha. Menurutnya  komunikasi merupakan satu kunci utama bagi setiap masalah yang dihadapi oleh pasangan suami isteri, termasuk kecurangan.

“Tak Puas Hati, Duduk Bincang Bukan Berzina.” Ulas Isu Curang, Dr Say Akui KOMUNIKASI Kunci Rumah Tangga Bahagia!

IKLAN

From the communication kami improve kekurangan kami & somehow it brings us closer together. Sy bukan nak bongkak mane tau if something happens to my relationship someday tapi sy kongsi apa yg berkesan. Sebab kadar perceraian amat membimbangkan. Sy tak against poligami walaupun sy tak berapa gemar tapi sy TOTALLY AGAINST CURANG. Kalau takde perasaan sangat kat isteri tu grow some balls & ceraikan dia daripada berkongsi bebola.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

IKLAN

Jelas Dr Say lagi, dia juga pernah ditanya persolan sama ada isterinya pernah rasa tergugat atau risau memandangkan suaminya dikenali ramai.

“Tak Puas Hati, Duduk Bincang Bukan Berzina.” Ulas Isu Curang, Dr Say Akui KOMUNIKASI Kunci Rumah Tangga Bahagia!

Tak sangka masih ada yg tanya bini sy soalan ni walaupun kami buat video dah menjawab soalan ni. Lepas tu bila bini sy jawab yg dia tak risau, yg dia dah biasa, somehow yg bertanya tu macam tak puas hati, seakan2 bukan jawapan yg ingin didengarinya. Mungkin dia ingin mendengar jawapan sensasi seperti “sy masih risau hingga ke harini, sy akan check whatsapp dr say senyap2 & sy akan monitor dia bercakap dengan siapa”.
“Tak Puas Hati, Duduk Bincang Bukan Berzina.” Ulas Isu Curang, Dr Say Akui KOMUNIKASI Kunci Rumah Tangga Bahagia!
Sebab rata2 lihat dalam industri lakonan & pengiklanan ni, ramai wanita2 yg cantik jadi tidakkah isteri sy rasa tergugat atau risau sekiranya sy teringin kepada wanita2 tersebut? Okay meh sy nak jawab dari point of view sy. Tak dinafikan dalam industri lakonan & pengiklanan ni memang ramai gila wanita cantik tapi sy tanya balik, APA BINI SAYA TAK CANTIK KA? Cantik gila dah kot.

“Tak Puas Hati, Duduk Bincang Bukan Berzina.” Ulas Isu Curang, Dr Say Akui KOMUNIKASI Kunci Rumah Tangga Bahagia!
Dan kalau nak ikutkan setakat wanita cantik, ade beribu kat luar sana tapi wanita cantik yg berpendidikan, wanita cantik yg menjaga kesihatan (siap lift weights), wanita cantik yg banyak kesamaan & senang kata PERFECT PACKAGE so far bagi sy, HANYA ISTERI SAYA. Zaman sy nak fooling around, berfoya2, fenfeeling hot ni dah berakhir peeps. Banyak lagi benda lain nak buat in life daripada main perempuan. Cherish your woman & your life will be cherished.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

 Sumber: say_shazril

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club