Sejak dahulu lagi, masyarakat kita dimomokkan dengan sikap ibu tiri yang bengis, garang dan suka mendera anak tiri. Padahal itu semua tidak berlaku malah ada antara ibu tiri yang penyayang biarpun anak tersebut bukan darah daging sendiri.

Lihat sahaja contoh selebriti kita iaitu Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Lisdawati, Memey Suhaiza dan ramai lagi. Keakraban dan kasih sayang yang ditonjolkan membuatkan anak-anak tiri lebih selesa dan hormat seperti ibu sendiri.

Begitu juga dengan penyanyi yang suatu ketika dahulu popular dengan lagu Bagaikan Puteri, Farah Asyikin Zulkifli.

“Tak Semua Ibu Tiri Seperti Cerita Snow White & Cinderella.” Kongsi Gambar Keluarga, Farah Asyikin Sayang & Hormat Privasi Anak Tiri.

Menerusi satu perkongsian di instgramnya, penyanyi ini berkongsi sekeping gambar bersama keluarganya.

IKLAN

Di ruangan kapsyen tersebut, Farah memperjelaskan tentang hubungannya bersama tiga orang anak tiri yang sering dipertikai oleh sesetengah netizen.

“Tak Semua Ibu Tiri Seperti Cerita Snow White & Cinderella.” Kongsi Gambar Keluarga, Farah Asyikin Sayang & Hormat Privasi Anak Tiri.Menurut Farah, hubungannya bersama anak tiri tidak mempunyai masalah dan baik-baik sahaja, bukan seperti yang disangka oleh segelintir pihak.

“Ramai pengikut saya meminta gambar bersama anak tiri, sebenarnya saya pernah berkongsi gambar bersama mereka dahulu.

IKLAN

“Kalau ‘scroll down’ profil saya, anda akan jumpa gambar kami bersama. Terima kasih kepada Snow White dan Cinderella yang memberi impak kepada stigma masyarakat yang membenci ibu tiri.

“Saya sayang keluarga saya, saya sayang anak tiri dan menghormati privasi mereka,” jelasnya.

Foto tersebut diambil pada jamuan makan malam ke-24 anak sulung suaminya, Raja Asilla pada Februari lalu. Di sebelahnya adalah kembar Raja Muzaffar dan Raja Shahirah.

IKLAN

Manakala lelaki kacak yang paling jauh di dalam foto itu adalah kawan rapat anak-anaknya.

Farah Asyikin berkahwin dengan Raja Iskandar Raja Mukhtaruddin pada Jaunuari tahun lalu.

“Tak Semua Ibu Tiri Seperti Cerita Snow White & Cinderella.” Kongsi Gambar Keluarga, Farah Asyikin Sayang & Hormat Privasi Anak Tiri.

Sumber: Sinar harian

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI