Bergelar ibu dan dalam masa yang sama menguruskan perniagaan bukan lah mudah seperti yang disangkakan. banyak cabaran dan halangan yang terpaksa dilalui terutama sekali dalam soal pembahagian masa. Itulah juga yang menjadi masalah buat Qaabila Deena Emir Mohammed Akif Emir, Atau mesra disapan Deena yang mengakui tidak mudah untuk menguruskan perniagaan selepas bergelar ibu.

Isteri kesayangan akltu Saharul Ridzwan ini memuat naik hal tersebut menerusi perkongsian terbarunya di laman instagram miliknya.
Begitupun, dia tidak menganggap perkara itu sebagai halangan untuk meneruskan kerjayanya . bahkan, segala cabaran tersebut membuatkan dia menjadi tabah dan lebih bertanggungjawab dalam memenuhi tuntutan sebagai isteri dan ibu
Pasangan ini berkahwin pada 16 September 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata, Muhammad Luth Ali, 2 tahun dan Fateema Azzahra pada 13 Jun 2020.


“Beberapa hari ini Deena Sibuk dengan online business class. Banyak sangat input yang kita dapat, tapi betul lah cakap suami @saharulridzwan.
“Belajar banyak mana pun kalau tak apply sia-sia je. Jadi Deena cabar diri untuk betul-betul focus dan bagi full commitment.

“Perasaan dia exactly macam nak menduduki peperiksaan akhir. Tapi disebabkan kita ni ada anak-anak kecil, memang sangat mencabar ya puan-puan.
“Sebab takde helper. Jadi kuasa supermom pun terkeluar lah sepanjang class. Telinga focus class, tangan sebelah suap anak makan, mata pulak tengok baby,” kongsinya.

IKLAN
IKLAN