Memang tidak dinafikan kehidupan bergelar suami isteri ini memang perlu sentiasa disaluti dengan kebahagiaan agar rumahtangga yang dibenar menjadi istana mahligai yang indah untuk pasangan melayari kehidupan sehingga akhir hayat.

Walaupun telah dikurniakan anak-anak dan usia perkahwinan sudah lama, kemanjaan dan kehangatan malam pertama perlu dikekalkan. Begitu juga perasaan jatuh cinta kepada pasangan tetap intim bak awal perkahwinan bagaikan belangkas, ke mana jua tetap bersama dan rindu menebal jika berjauhan.

Begitulah perkongsian oleh Ustaz Ebit Lew yang mencoretkan bait-bait indah buat isteri tercinta sempena meraikan sambutan hari jadi isteri tersayang. Ucapan penuh kasih sayang dari hatinya yang begitu inspirasi. Biarpun usia perkahwinan sudah sekian lama, rasa cinta tetap segar bagaikan berada masih berbulan madu. Indah dan deep coretan beliau.

“Teman Masak, Lipat Kain Dan Buka Pintu Kereta Pun Jatuh Cinta.” Rupanya Ini Rahsia Kebahagiaan Ustaz Ebit Lew Dan Isteri. 

IKLAN

Bidadariku, selamat hari lahir sayang. Terima kaseh yer sudi menemani perjalanan di dunia yang sementara ini dalam menuju kehidupan selamanya di sana nanti. Redha Allah. Bidadariku, melihatmu menyejukkan hati abang. Memegang tanganmu membuat rasa syukur. Cian sayang selalu penat dan selalu berkorban siang malam. Dari mula nikah sehingga hari ini. Subhanallah

JATUH KEPADA PASANGAN SETIAP MASA.

“Teman Masak, Lipat Kain Dan Buka Pintu Kereta Pun Jatuh Cinta.” Rupanya Ini Rahsia Kebahagiaan Ustaz Ebit Lew Dan Isteri. 

IKLAN

Setiap malam dan lepas solat Fardhu abang sentiasa sebut nama bidadari sayang dalam doa abang. Ya Allah inilah bidadariku. Betapa diriku sayang padanya. Berkali-kali jatuh cinta padanya. Sayangilah dirinya ya Allah. Tengok saat bersalin jatuh cinta. Saat menemani masak rasa jatuh cinta. Teman lipat kain jatuh cinta.

Berjalan dekat pasaraya cari sudut berdua untuk bercinta.

Dalam kereta memegang tangan rasa bercinta. Dapat buka tutup pintu kereta untuknya rasa jatuh cinta. Saat demam dan sakit saling menemani rasa jatuh cinta. Saat berdakwah dan sedih sama-sama doa menangis jatuh cinta. Jatuh cinta masa sama-sama buat Ta’lim. Jatuh cinta masa sama-sama lapar dan susah demi agama ini.

IKLAN

I love u sayangku bidadari. Tenkiu yer bidadariku. I love u sayang. I love u bidadariku. Selamanya. Luv u till jannah. Sebak rindu sayang padamu dunia dan akhirat. Terima kaseh atas segalanya. Terima kaseh ya Allah atas anugerahmu ini-ebitlew 17/6 Birthday bidadari tercinta.

*************************

Semoga coretan ini menjadi inspirasi buat isteri dan suami untuk sentiasa rasa rindu dan cinta kepada pasangan. Sentiasa jatuh cinta kepada pasangan, biarpun perkahwinan dah lama. Tak kisah lah badan dah rupa atau anak dah ramai. Apa yang pasti, hati adalah untuk pasangan sehidup semati.